Stanjura (ODS): Úmluva o založení Evropského komunikačního úřadu a rozpočet

15.05.2014 20:06

Projev na 8. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. 5. 2014.

Stanjura (ODS): Úmluva o založení Evropského komunikačního úřadu a rozpočet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

V tom materiálu je uvedeno, že přistoupení k Úmluvě o založení Evropského komunikačního úřadu nebude mít žádné dopady na státní rozpočet. Já bych se chtěl ještě jednou ujistit, že nebudeme platit žádné členské příspěvky, že tam nebude nikdo jezdit, že to prostě jenom podepíšeme a náklady budou nula. Mně se tomu nechce věřit. Myslím si, že i pan ministr stejně jako já, když jsem přišel na úřad, tak zjistil, že jsme v mnoha nesmyslných mezinárodních organizacích. Ty částky sice nejsou horentní za roční poplatky, ale pak se stávají věci - viděl jsem tento týden fotku generálního ředitele Českých drah, který v klopě měl odznáček KLDR - Korejské lidově demokratické republiky. Hrdě, protože on úplně přesně nevěděl. Zúčastnil se jedné takové obskurní mezinárodní organizace, kde jsou dva jednací jazyky. Pokud se spletu, tak pak poprosím pracovníky Ministerstva dopravy, aby mě opravili. Jedním je ruština a druhým čínština, nebo korejština. Přesně nevím. Je to ještě z dob RVHP. A jak to tak, protože to jsou malé částky, uniká pozornosti jednotlivých ministrů, tak to tak proplouvá a úředníkům či generálnímu Českých drah úplně nevadí jezdit někam na konference, protože to platí daňoví poplatníci.

Nechci mluvit o vlajce KLDR, jak to vypadá, zrovna když jsme tady hostili před několika týdny delegaci z Jižní Koreje, ale opravdu bych se chtěl ujistit, že to je fakt nula. Mně se tomu opravdu nechce věřit. Nechci to nijak zpochybňovat, ale přijde mi to příliš autoritativní. To znamená, jestli budeme řádnými členy, nebo nebudeme, jestli řádní členové budou mít povinnost platit nějaký roční členský příspěvek - myslím, že z toho všechny mezinárodní organizace žijí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Udženija (ODS): Dětí, které trápí bolavá duše, přibývá

18:09 Udženija (ODS): Dětí, které trápí bolavá duše, přibývá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychice dětí.