Starosta Jirava: Podařilo se nám probudit Prahu 11 opět k životu a nastartovat její rozvoj

22.07.2018 10:50

Zastupitelstvo MČ Praha 11 schválilo na čtvrtečním zasedání připomínky k návrhu Metropolitního plánu. Zastupitelům je předložila rada městské části, která pro další rozvoj Jižního Města označila za zásadní potřebu zachovat veřejnou zeleň, odmítnout zahušťování stávající zástavby a neprolamovat její výškové limity.

Starosta Jirava: Podařilo se nám probudit Prahu 11 opět k životu a nastartovat její rozvoj
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Prahy 11 Petr Jirava (ANO)

 Zastupitelstvo MČ Praha 11 schválilo na včerejším pokračování 40. zasedání připomínky městské části k návrhu Metropolitního plánu. Při jejich konstrukci vycházeli jihoměstští radní především z potřeby ochránit stávající charakter Prahy 11 jako rodinné čtvrti plné zeleně a udržet kvalitu života místních obyvatel. Mezi hlavní principy, z nichž vychází jak připomínky obecné, tak k jednotlivým lokalitám, proto patří zachování urbanistické struktury a veřejné zeleně, odmítnutí zahušťování již zastavěných území a uplatnění pouze takových výškových limitů, které nepřesáhnou současnou zástavbu.

„Za poslední dva roky se nám podařilo probudit Prahu 11 opět k životu a nastartovat její rozvoj hned v několika oblastech. V běhu je například rozsáhlý projekt revitalizace vnitrobloků a veřejných prostranství, která se ze zanedbaných lokalit postupně proměňují v plnohodnotnou součást městského prostoru. Aby se však lidem žilo na Jižním Městě co nejlépe, musí mít i rozvoj městské části jasně stanovené meze a probíhat vždy s respektem k potřebám místních obyvatel,“ vysvětlil starosta MČ Praha 11 Petr Jirava (ANO).

Připomínky jedenácté městské části k Metropolitnímu plánu tak nejčastěji obsahují požadavky na snížení hladiny podlažnosti, zejména hladiny věží, na spolehlivější ochranu ploch veřejného vybavení či na zachování funkčních ploch izolační zeleně podél významných komunikací. Z důvodu následujícího legislativního postupu při vypořádání připomínek pořizovatelem byly všechny připomínky městské části označeny za „zásadní“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…