Starosta Kolář: Zařaďte Noční vlky na sankční seznam unie. Už si neškrtnou

05.05.2021 21:33

Komentář na facebookovém profilu k jízdě Nočních vlků.

Starosta Kolář: Zařaďte Noční vlky na sankční seznam unie. Už si neškrtnou
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Dnes se nám na místě, kde stávala socha maršála Koněva sešlo několik příznivců totalitních režimů, kteří používaji krycí jméno “vlastenci”. Někteří z nich přijeli na motorkách a vzdávali tak hold nejen Sovětskému svazu, ale i Nočním vlkům, kteří se nakonec zalekli toho, že by se museli po příjezdu do republiky nechat otestovat na koronavirus a museli by mít nasazené respirátory, a proto zůstali doma na Rusi.

Českým vlkům se ale dostalo zajímavého přivítání.

A my se dočkali odpovědi pana primátora, kterého jsem dopisem oslovil, zda nepovažuje za vhodné, aby Praha problém s Nočními vlky řešila. Napsal nám, že to není věc samosprávy, ale státní správy, a že byť na propagátory totalitních režimů nahlíží stejně jako já, reálně proti nim podniknout nic nemůže, protože nelze bránit svobodnému shromažďování. Tímto mu gratuluji, že se zařadil mezi “tradiční” politiky, kteří se umí skvěle vymlouvat. Upřímně bych od něho očekával spíš nabídku, že mi pomůže v mém úsilí těmto spanilým jízdám v budoucnu zabránit.

Ministr zahraničí, kterého jsem též oslovil, dosud neodpověděl.

Na závěr jen podotknu, že toto téma pro mě dneškem, kdy vlci-nevlci Prahu zase opustili, nekončí. Není totiž pravda, že se nic podniknout nedá. Dá. Stačí zpřísnit vízovou politiku vůči Rusku a Noční vlky na území naší země vůbec v budoucnu nepouštět. A dokonce se dá jít i tak daleko, že můžeme navrhovat, aby je Unie zařadila na své sankční seznamy. To by pak nedostali víza vůbec nikam. Myšleno v rámci EU.

Stačí mít koule, nevymlouvat se a tlačit tam, kde je to potřeba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…