Starosta Kučera: Dárek nemusí být jen hmotný, může to být pouze hezké slovo

19.12.2017 5:36

Vánoční slovo starosty města Pelhřimova

Starosta Kučera: Dárek nemusí být jen hmotný, může to být pouze hezké slovo
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Pelhřimova František Kučera (ČSSD)

Vážení a milí spoluobčané,

dovolte mi pozdravit vás v čase adventním, kdy se naše město Pelhřimov slavnostně rozzářilo a všichni začínáme vnímat sváteční atmosféru blížících se vánočních svátků a konce roku 2017. „Advent“ je příchod něčeho krásného, co má velký význam a označuje období příprav před Vánocemi, což pro mnohé znamená začátek církevního roku. Když myslíme na Vánoce, okamžitě přijdou na mysl nějaké známé melodie, myšlenky, obrazy, vůně a slova, které rezonují s daným kouzelným obdobím. Nesmím zapomenout na zvoneček signalizující příchod dárků. Dárek však nemusí být jen hmotný, může to být pouze hezké slovo, láska k druhému, porozumění, tolerance, podaná ruka co pomůže vstát. To jsou ty největší dárky, které můžeme dát a dostat. Jsou to dary, které zahřejí u srdce a pohladí na duši.

Velice rád bych využil této příležitosti a popřál vám a vašim rodinám nádherné Vánoce a krásné sváteční období. Chci vám osobně popřát, aby se vám v příštím roce vyhýbaly neúspěchy, nemoci, aby ve vašich rodinách vládla pospolitost, vzájemná úcta, láska a aby se vám dařilo vytvářet pevné a solidární vztahy. V tomto smysluplném období věnujte svůj čas, který je významným faktorem života, vašim rodinám, blízkým a přátelům.

Přeji všem krásný a poklidný Štědrý den a hlavně dětem rozzářené oči z dárků od Ježíška.  Dívejme se na nadcházející rok 2018 s nadějí a optimismem a buďme k sobě dobří.

Krásné Vánoce a šťastný Nový rok.

Starosta města František Kučera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

17:17 Ministr Hladík: Peníze z emisních povolenek půjdou do ekonomiky, adaptačních opatření a domácnostem

Výnosy z aukcí emisních povolenek budou nově využívány ze sta procent na vybraná klimatická opatření…