Starosta Kučera: Dárek nemusí být jen hmotný, může to být pouze hezké slovo

19.12.2017 5:36

Vánoční slovo starosty města Pelhřimova

Starosta Kučera: Dárek nemusí být jen hmotný, může to být pouze hezké slovo
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Pelhřimova František Kučera (ČSSD)

Vážení a milí spoluobčané,

dovolte mi pozdravit vás v čase adventním, kdy se naše město Pelhřimov slavnostně rozzářilo a všichni začínáme vnímat sváteční atmosféru blížících se vánočních svátků a konce roku 2017. „Advent“ je příchod něčeho krásného, co má velký význam a označuje období příprav před Vánocemi, což pro mnohé znamená začátek církevního roku. Když myslíme na Vánoce, okamžitě přijdou na mysl nějaké známé melodie, myšlenky, obrazy, vůně a slova, které rezonují s daným kouzelným obdobím. Nesmím zapomenout na zvoneček signalizující příchod dárků. Dárek však nemusí být jen hmotný, může to být pouze hezké slovo, láska k druhému, porozumění, tolerance, podaná ruka co pomůže vstát. To jsou ty největší dárky, které můžeme dát a dostat. Jsou to dary, které zahřejí u srdce a pohladí na duši.

Velice rád bych využil této příležitosti a popřál vám a vašim rodinám nádherné Vánoce a krásné sváteční období. Chci vám osobně popřát, aby se vám v příštím roce vyhýbaly neúspěchy, nemoci, aby ve vašich rodinách vládla pospolitost, vzájemná úcta, láska a aby se vám dařilo vytvářet pevné a solidární vztahy. V tomto smysluplném období věnujte svůj čas, který je významným faktorem života, vašim rodinám, blízkým a přátelům.

Přeji všem krásný a poklidný Štědrý den a hlavně dětem rozzářené oči z dárků od Ježíška.  Dívejme se na nadcházející rok 2018 s nadějí a optimismem a buďme k sobě dobří.

Krásné Vánoce a šťastný Nový rok.

Starosta města František Kučera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.