Starosta Rys: Kavalcova v novém a obousměrná

25.01.2023 8:39

Po měsících rekonstrukčních prací bude od soboty 21. ledna 10.00 hodin opětovně průjezdná místní komunikace Kavalcova v úseku podél Černého potoka. Nově však obou směrech, což bylo jedním z hlavních cílů rekonstrukce.

Starosta Rys: Kavalcova v novém a obousměrná
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Bruntálu Petr Rys (BPP/STAN)

Realizace započala v srpnu loňského roku. Provoz zde bude možný na základě vydaného povolení předčasného užívání stavby. Město totiž stavbu přebralo s určitými nedodělky, které ovšem nebrání užívání. 

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42142 lidí

Finální dokončení stavby je závislé na vhodných povětrnostních podmínkách, termín odstranění nedodělků je stanoven do května letošního roku. Jedná se především o vodorovné dopravní značení, provedení opravných nátěrů na ocelové konstrukce, dokončení jemných terénních úprav, osetí trávy, montáž ocelového zábradlí atd.

Předmětem rekonstrukce je úsek místní komunikace Kavalcova od garáží v Chelčického ulici po konec dřívější jednosměrky. Cílem bylo vybudovat místní komunikaci o šíři 6 metrů s přilehlým chodníkem. Dále se zmenšil sklon klesání vozovky v prudkém úseku z důvodu lepší sjízdnosti v zimním období. Součásti rekonstrukce byla i výměna lávky pro pěší (u městské sauny), která byla v nedobrém stavu, včetně opravy patní betonové konstrukce.

„Je dobře, že omezení provozu je za námi a současně se zvyšuje komfort při průjezdu lokalitou Kavalcova. Nyní je na řadě projekční příprava rekonstrukce úseku místní komunikace Chelčického podél Selika a jejího napojení na křižovatku s ulicí Jesenickou,“ nastínil další plány místostarosta Ing. Petr Rys, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie