Starosta Šimek: Můj velký obdiv mají lidé, kteří vidí potřeby druhých a jdou a jednají

26.12.2022 16:48 | Tisková zpráva

Vážení občané, jsem vděčný, že jsem letos mohl odpočítat rozsvícení stromku a tím zahájit předvánoční čas v našem městě Varnsdorfu.

Starosta Šimek: Můj velký obdiv mají lidé, kteří vidí potřeby druhých a jdou a jednají
Foto: Varnsdorf.cz
Popisek: Starosta Varnsdorfu Jan Šimek

Čas, kdy se začínají rozsvěcet světýlka a hvězdy v našich obydlích, peče se cukroví, nakupují se dárky pro naše blízké a všichni toužíme zažít něco krásného, posvátného a mít klidné a pohodové Vánoce.  Kdy jindy, než o Vánocích se můžeme dostat do jiné reality prostřednictvím pohádek a příběhů, kde dobro vítězí. Chceme dopřát našim chuťovým buňkám něco dobrého a lahodného a užívat si krásné okamžiky s našimi rodinami a přáteli. Určitě Vám to všem moc přeji a po celoročním snažení a pracování si to všichni zasloužíme.

Chtěl bych prostřednictvím těchto řádků moc poděkovat lidem z našeho města, kteří objevili kouzlo „pomoci druhým“. Těm, kteří nejsou lhostejní k nedostatku jiných, jsou ochotni obětovat čas, svoje síly a kteří pomáhají i prostřednictvím svých financí. Můj velký obdiv mají lidé, kteří vidí potřeby druhých a jdou a jednají. V letošním roce se odehrávala velká dramata jak na státní, tak především globální úrovni. Poslední tři roky si uvědomuji křehkost bytí. Přes to všechno jsem mohl vidět spoustu zažehnutých světel lidského dobra. Zároveň jsem vděčný za mnoho mých přátel, kteří jsou pro mě svědectvím, že lidstvo má naději.

Město Varnsdorf to nejsou jen budovy, parky, kopce a vodní plochy, ale především soubor jeho různorodých obyvatel. Nás, kteří ovlivňujeme své životy navzájem, prolínáme se svými osudy a do jisté míry jsme na sobě i závislí. Každý jeden z nás má moc nad dalším vývojem města a rozhodujeme svými rozhodnutími a skutky, jak se nám tu bude žít.

Náš Vánoční strom na náměstí svítí a rád bych vám připomenul myšlenku, která již zazněla, než jste si odpočítali jeho adventní rozsvícení. My všichni jsme jako ozdoby na vánočním stromku, záleží na nás, jak se rozhodneme zářit.  Věřím, že na nás bude v pravý čas úchvatný pohled.

Přeji Vám krásné Vánoce a mnoho Božího požehnání do roku 2023.

Váš starosta

Jan Šimek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.