Starosta Vetchý: Probíhá výběrové řízení na stavbu polikliniky, první lékaři podepsali smlouvy

23.10.2019 10:13

Po dlouhých jednáních pokračuje příprava nové polikliniky v Lanškrouně. Momentálně podepsalo smlouvy šest lékařů různých odborností a s dalšími jednání pokračují.

Starosta Vetchý: Probíhá výběrové řízení na stavbu polikliniky, první lékaři podepsali smlouvy
Foto: Lanškrounské fórum
Popisek: Starosta Lauškrouna Radim Vetchý

Občané se tak v příštích letech dočkají zdravotního zařízení, kde budou různé lékařské profese pod jednou střechou. Zároveň město Lanškroun vypsalo výběrové řízení na zhotovitele stavby, do kterého se mohou zájemci přihlašovat do 8. listopadu.

Své zastoupení bude mít v nové poliklinice chirurgie, plicní, ORL, rentgen a ultrazvuk, laboratoř biochemie a také stanoviště Sanity. Jednání pokračují také s praktickými lékaři, s ortopedem, gynekologem či logopedkou. „Jsem rád, že se jednání s lékaři díky dobré práci místostarosty Oldřicha Strnada a jednatele bytového podniku Davida Jirgese posunula a že jsou podepsané první smlouvy. Je dobrou zprávou, že se podařilo domluvit s různými odborníky. Bude tak zajištěna zdravotnická komplexnost, která dělá polikliniku poliklinikou,“ pochvaluje si další vývoj kolem nové polikliniky starosta města Radim Vetchý.

Velkým posunem je také vypsání výběrového řízení na zhotovitele stavby nové polikliniky. Do veřejné zakázky se mohou firmy hlásit do 8. listopadu. Předpokládaná cena nové polikliniky je 120 milionů korun.

Výstavba bude probíhat ve dvou etapách. Během první bude odbourána dvojice zadních křídel stávající budovy. V uvolněném prostoru a části plochy vnitrobloku vznikne nová část budovy, do které se přesune provoz polikliniky během druhé etapy. Ta počítá se zbouráním zbytku budovy a dostavbou polikliniky do ulice S. Čecha podle projektu. „Bourací práce budou prováděny s maximální opatrností a šetrností tak, aby neměly negativní dopady na provoz zdravotnických zařízení. Bez trpělivosti lékařů a pacientů se ale práce neobejdou. Budeme se snažit najít kompromis, který bude vyhovovat městu jako investorovi, lékařů a samozřejmě pacientům,“ dodává místostarosta Oldřich Strnad. Celá budova je koncipována jako třípodlažní, tvořena je dvěma trakty propojenými schodištěm. V suterénu budovy jsou pak navržena parkovací stání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …