Šťástka (ODS): Osobnost, jako je Petr Fiala nejen ODS, ale i celá pravice potřebuje

19.08.2013 20:00

ODS bude v předčasných volbách na jižní Moravě reprezentovat Petr Fiala.

Šťástka (ODS): Osobnost, jako je Petr Fiala nejen ODS, ale i celá pravice potřebuje
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Občanské demokraty bude v předčasných volbách do Poslanecké sněmovny v Jihomoravském kraji reprezentovat Petr Fiala, bývalý rektor Masarykovy univerzity a donedávna také ministr školství. „Politiku nezlepšíme, nebudeme-li aktivní. Proto jsem se rozhodl přijmout výzvu a kandidovat jako nestraník za ODS do Poslanecké sněmovny,“ uvedl prof. Petr Fiala.

„Petr Fiala má plnou podporu vedení, aby byl lídrem jihomoravské kandidátky,“ zdůraznil Martin Kuba, úřadující předseda ODS. „Jeho kandidatura je potvrzením toho, že chceme, aby ODS byla otevřenou stranou, do které se budou zapojovat místní a regionální elity, aby se na naší straně sjednotilo co nejvíce lidí, kteří chtějí čelit nástupu.“

„Do politiky vstupuji proto, že jsem nespokojený s jejím stavem, stejně jako spousta mých spoluobčanů. Není ale možné dát od politiky ruce pryč, chceme-li to změnit, musíme být aktivní. Není mi jedno, v jaké zemi žiji a jak se bude dále rozvíjet. Chci jít v tomto směru příkladem – pokud se jako občané nezačneme o politiku aktivně starat, nebude lepší,“ říká prof. Petr Fiala.

Petra Fialu v pondělí večer oficiálně nominovalo místní sdružení Brno-střed. „Osobně velmi stojím o to, aby Petr Fiala, jakožto výrazná a respektovaná osobnost, které si velmi vážím, kandidátku v kraji vedl. Myslím, že právě takové osobnosti nejen ODS, ale i celá česká pravice potřebuje,“ dodal předseda místního sdružení Libor Šťástka.

Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. je významnou osobností akademického i politického života v zemi. Byl jedním ze zakladatelů Katedry politologie v Brně, dlouhá léta ji pak vedl. Byl ředitelem Mezinárodního politologického ústavu Masarykovy univerzity, stál i u vzniku Politologického časopisu, českého odborného politologického periodika. Působil jako vedoucí Katedry mezinárodních vztahů a evropských studií, vedoucí Institutu pro srovnávací politologický výzkum a také jako děkan Fakulty sociálních studií. Dvě funkční období působil pak jako rektor brněnské Masarykovy univerzity. Právě v tomto období univerzita zaznamenala výrazný vzestup, stala se významnou evropskou vzdělávací institucí a stále vyhledávanější vysokou školou z řad uchazečů o studium. Za jeho vedení byl mimo jiné spuštěn systém pro odhalování plagiátorských prací a postaven kampus v brněnských Bohunicích. Petr Fiala byl také ministrem školství, mládeže a tělovýchovy ve Vládě ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…