Štěch (ČSSD): Věřím, že novela zákona o veřejných zakázkách pomůže nemocnicím i školám k rozumnějším nákupům

06.04.2016 9:40

Dnes se v Senátu projednává novela zákona o veřejných zakázkách. Nejen k ní se během své dubnové návštěvy Jablonce nad Nisou vyjádřil předseda Senátu.

Štěch (ČSSD): Věřím, že novela zákona o veřejných zakázkách pomůže nemocnicím i školám k rozumnějším nákupům
Foto: Martin Vlček
Popisek: Předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch (ČSSD)

Předseda Senátu Milan Štěch navštívil Jablonec nad Nisou. Vyvrcholením jeho programu bylo operní představení Gabriely Beňačkové a Jakuba Pustiny v Městském divadle, nad kterým předseda Senátu převzal záštitu. Předtím navštívil jabloneckou nemocnici, Českou mincovnu vyrábějící všechny mince české měny nebo Dům s pečovatelskou službou, kde absolvoval besedu se seniory.

Milan Štěch při návštěvě jablonecké nemocnice

Milan Štěch při návštěvě jablonecké nemocnice.

Milan Štěch přijel do Jablonce na pozvání primátora Petra Beitla, který ho přivítal na magistrátu. Hovořili společně o hospodaření statutárního města, průběhu inkluze ve zdejších školách a jejich financování, o probíhající modernizaci teplárenství nebo o situaci ve zdravotnictví a sociální péči. „6. dubna bude Senát rozhodovat o novele zákona o veřejných zakázkách; věřím, že právě nemocnicím, školám nebo dalším zařízením zřizovaným obcemi pomůže k rychlejšímu a efektivnějšímu využití finančních prostředků zejména v oblasti investic a pružnějším nákupům vybavení a služeb, které potřebují,“ řekl Milan Štěch při návštěvě jablonecké nemocnice. Primátor ho pak požádal o podporu při zajištění financování nového pavilonu akutního příjmu, který nemocnice potřebuje. Spolu s ředitelem nemocnice Vítem Němečkem si prohlédli nový pavilon onkologie, laboratoře nebo zařízení magnetické rezonance či renovované sesterny.

Při besedě se seniory hovořili především o migrační krizi a jejím řešení, postavení důchodců a valorizaci penzí a také se ohlédli za návštěvou čínského prezidenta v Česku. „Mám z Jablonce nad Nisou velmi dobrý dojem, jsem rád, že jsem ho mohl po mnoha letech navštívit. Jablonec je rozvíjející se město, velmi hezké, má mnoho zeleně, přehradu i udržované centrum. Fungují tu úspěšné firmy, infrastruktura pro občany se zlepšuje. Vidím, že vývoj tohoto statutárního města jde správným směrem,“ řekl předseda Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…