Štefek (KSČM): Komu vadí lidová kultura?

24.11.2020 4:31

V červenci tohoto roku se Česká televize rozhodla zrušit jediný pořad, který se pravidelně věnoval tradiční kultuře naší země, pořad Folklorika.

Štefek (KSČM): Komu vadí lidová kultura?
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

V červenci tohoto roku se Česká televize rozhodla zrušit jediný pořad, který se pravidelně věnoval tradiční kultuře naší země, pořad Folklorika. Prý z úsporných důvodů.

Anketa

Podporujete masivní snížení daní, které ,,odmávali" poslanci ANO, ODS, SPD, Trikolóry či KSČM?

71%
29%
hlasovalo: 12260 lidí

Pořad, který je vysílán již od roku 2003, představil dosud ve zhruba čtyřech stovkách dílů naší tradiční kulturu, od písní a tanců přes různé zvyky a rituály až po tradiční řemesla a osobnosti.

Nepochopitelné. V době, kdy je ohrožována každodenně kulturní identita národa, kdy je moderní „multikulti“, se najdou zdroje na vlastní bačkorové seriály v duchu amerických soap oper, ale na prezentaci naší lidové tradiční kultury nikoliv. Nepochopitelné a nebo pochopitelné a plánované?

Mohu pochopit, že pořady tohoto typu mají specifického cílového diváka. Nepochybně jsou ale mezi nimi i ti, co tvoří v regionech kulturní život a tak ovlivňují i lidi okolo sebe. Nemohu ale pochopit, proč veřejnoprávní médium, které by mělo sloužit rozvoji naší národní kultury, škrtá právě tady.

Oceňuji, že záměr nezůstal bez odezvy, bez protestů. Na záchranu pořadu vznikla dokonce petice, kterou inicioval hudební publicista Jiří Plocek. Má mou i naší plnou podporu.

Podpořit petici můžete i vy ZDE.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Ing. Zdeněk Štefek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.