Štefek (KSČM): Otevřeli jsme v Berouně muzeum. Jsem hrdý

27.02.2015 13:02

V Berouně bylo 26. února slavnostně otevřeno Muzeum keramiky za účasti radního Zdeňka Štefka.

Štefek (KSČM): Otevřeli jsme v Berouně muzeum. Jsem hrdý
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

V Berouně bylo 26. února slavnostně otevřeno Muzeum keramiky, kam se vedle představitelů města a dalších hostů podíval i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek. „Mohu být hrdý, že partnery projektu města - Muzea keramiky jsou 2 naše příspěvkové organizace, Muzeum Českého krasu a Ústav archeologické památkové péče Středních Čech.  Vzhledem k historii města, historii hrnčířství a keramiky, pravidelným hrnčířským trhům je muzeum důležitým střípkem do mozaiky Berouna,“ řekl radní Štefek.

Návštěvníci zde najdou i archeologické nálezy z konce 14. století, hlavní částí expozice bude renesanční malovaná keramika z přelomu 16. a 17. století. Součástí expozice muzea je keramická dílna i replika naleziště hrnčířské pece v nedaleké lokalitě U Černého koně. U recepce je i speciální umyvadlo z Mexika.

V muzeu se počítalo i s prostorem pro výstavy – hned 26. února čekala návštěvníky vernisáž výstavy keramiky Vladimíra Izbického a Václava Vlasáka, skláře z Bělčic. Objekt byl zrekonstruovaný za pomoci Regionálního operačního programu, který projekt podpořil skoro 8 miliony korun. Jedna část projektu zahrnovala rekonstrukci objektu, protilehlé zahrady a zahradního domku, druhá znamenala vybavení interiéru muzea a vytvoření expozice berounské keramiky.

Prostory nového muzea v Zámečnické ulici bude spravovat Městské kulturní centrum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zdeněk Štefek - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…