Štefek (KSČM): Ze setkání se starosty v ORP Kladno

19.06.2015 15:21

V malém sále ČVUT na kladenské Sítné se ve středu 17. 6. sešli zástupci obcí v ORP Kladno s vedením Středočeského kraje.

Štefek (KSČM):  Ze setkání se starosty v ORP Kladno
Foto: KSČM
Popisek: Zdeněk Štefek, KSČM

V malém sále ČVUT na kladenské Sítné se ve středu 17. 6. sešli zástupci obcí v ORP Kladno s vedením Středočeského kraje. To bylo reprezentováno hejtmanem Milošem Peterou, statutárním náměstkem Milanem Němcem a radním pro kulturu a památkovou péči Zdeňkem Štefkem.

„Pravidelné setkávání se starosty nám dává potřebnou zpětnou vazbu, která nám umožňuje směřovat praktické kroky kraje tam, kde je to nejvíce potřeba, zde trápily obce zejména stavy silnic a kamiony vyhýbající se mýtnému,“ konstatoval radní Štefek.

Však se také diskuse týkala převážně dopravy. Hejtman informoval o investicích do silnic, veřejné dopravě, možnostech kraje při řešení problematiky kamionů v obcích a odpovídal i na další dotazy.

Operační program zaměstnanost 2014 – 2020 může přinést obcím zdroje na financování řady aktivit

Stručné body ke kulturní činnosti kraje se zaměřením na Kladensko přednesl radní Štefek, o školství informoval náměstek Němec.

Tradičními tématy byly preventivní aktivity v oblasti rizikového chování, kriminality, nově též Probační a mediační služba.

Policie, Hasičský záchranný sbor a Zdravotnická záchranná služba se podělily o blok Stav a vývoj integrovaného záchranného systému.

Tu doplnily svými informacemi Krajská hygienická stanice a Krajská veterinární správa.

Jistě zajímavé bylo i téma Operační program zaměstnanost 2014 – 2020 a možnosti jeho čerpání, který může přinést obcím zdroje na financování řady aktivit, třeba na školní družiny, sociální začleňování, sociální podnikání, optimalizaci chodu úřadů a vzdělávání zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.