Štěpánek (SZ): Být starostou je širší poslání než reprezentovat koalici

01.12.2014 14:59

Zastupitelstvo městské části Praha 4 vzešlé z říjnových komunálních voleb zvolilo na svém ustavujícím zasedání starostu a radu městské části. Novým starostou se stal Petr Štěpánek (TROJKOALICE), který v tajné volbě získal 26 hlasů ze 44 přítomných členů zastupitelstva.

Štěpánek (SZ): Být starostou je širší poslání než reprezentovat koalici
Foto: archiv SZ
Popisek: Petr Štěpánek, kandidát Strany zelených

„Být starostou je širší poslání než reprezentovat koalici, budu se proto snažit, aby se do činnosti Zastupitelstva městské části Praha 4 zapojilo všech 45 členů a pochopitelně také veřejnost,“ uvedl starosta Petr Štěpánek ze Strany zelených.

„K prioritám naší koalice patří zavedení víceletých grantů, abychom zajistili stabilitu projektů, a vhodné navýšení kapacity mateřských škol. Velkou výzvou bude revitalizace a znovuotevření koupaliště na Lhotce. Čekají nás velké změny v bytové politice, musíme vyřešit městské akciovky a zklidnění magistrály, zvýšit počet míst v domovech pro seniory. Důležité je zkvalitnit chod úřadu naší městské části a optimalizovat náklady na jeho provoz.“

V devítičlenné radě jsou zastoupeny tři politické subjekty: TROJKOALICE pro Prahu 4, TOP 09 a ČSSD. Jejím členy jsou Iva Kotvová (SZ), Jan Petr (TOP 09) a Jiří Bodenlos (ČSSD), kteří jsou zároveň zástupci starosty. Uvolněnými členy Rady městské části Praha 4 zvolilo zastupitelstvo Alžbětu Rejchrtovou (SZ), Petra Kučeru (TOP 09) a Petra Horálka (ČSSD), neuvolněnými členy jsou Adéla Gjuričová (SZ) a Michal Hroza (TOP 09).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …