Štěpánek (SZ): Kraje by neměly být závislé jen na evropských dotacích

07.01.2016 16:18

Místopředseda Strany zelených Petr Štěpánek se bude tuto sobotu ucházet o nominaci na předsedu strany.

Štěpánek (SZ): Kraje by neměly být závislé jen na evropských dotacích
Foto: archiv SZ
Popisek: Petr Štěpánek, kandidát Strany zelených

O místo v čele Strany zelených se bude ucházet její místopředseda Petr Štěpánek. Oznámil to dnes ČTK, přesně měsíc před volebním sjezdem strany. Dosavadní šéfka zelených Jana Drápalová zatím oficiálně nesdělila, zda bude funkci obhajovat.

Štěpánek uvedl, že jeho hlavním cílem bude úspěch strany v krajských volbách na podzim příštího roku a ve volbách do Sněmovny o rok později. Do krajských voleb Štěpánek preferuje jít cestou předvolebních koalic s programově podobnými stranami. Loni Štěpánek jako pražský lídr úspěšně dovedl stranu do vedení magistrátu v rámci Trojkoalice (SZ/KDU-ČSL/STAN), sám se stal starostou největší městské části Prahy 4.

"Chci odvést aktivitu členů a příznivců Strany zelených od vnitřních věcí strany směrem k veřejnosti. Chceme, aby se jednotlivé kraje rozvíjely v rámci Evropské unie pokud možno rovnoměrně a lidé měli rovné příležitosti ve vzdělání i zaměstnanosti," uvedl ke své kandidatuře Štěpánek.

Podle něj by stát měl v krajích více investovat a regiony by měly dostat větší podíl na příjmech státního rozpočtu, aby se mohly rozvíjet a "nebyly závislé jen na evropských dotacích".

Padesátiletý starosta Prahy 4 Štěpánek založil a deset let vedl občanské sdružení Oživení, které se zabývá protikorupčními aktivitami a rozvojem cyklodopravy. Spoluzakládal pražský Automat usilující o lepší kvalitu života ve městech. Působil také na ministerstvu životního prostředí, zasedá v zastupitelstvu hlavního města.

Drápalová se do čela strany dostala po rezignaci Ondřeje Lišky v červnu 2014. Strana pod jejím řízením posílila své zastoupení v Senátu a v obecních zastupitelstvech její kandidáti obsadili 265 křesel včetně míst ve vedení hlavního města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…