Štěpánek (Trikolora): Stížnost na Českou televizi

04.12.2023 21:03 | Tisková zpráva

Takový způsob provozování publicistiky je zcela v rozporu s posláním a úkoly veřejnoprávní televize, jak je definuje zákon o České televizi.

Štěpánek (Trikolora): Stížnost na Českou televizi
Foto: Hana Brožková
Popisek: Petr Štěpánek

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání
Škrétova 44/6
120 00 Praha 2

Věc: stížnost na Českou televizi

Vážení členové rady,

dne 3. 12. 2023 od 22:10 odvysílala Česká televize na programu ČT24 pořad Newsroom ČT24. Jeho součástí byla také reportáž o stávce, jež se uskutečnila dne 27. 11. 2023. Podstatnou roli v reportáži hrála osoba blogera Vidláka, občanským jménem Daniela Sterzika, který toho dne promluvil na demonstraci na Malostranském náměstí v Praze.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57620 lidí

Bloger Vidlák byl v reportáži mnohokrát označen za dezinformátora či podporovatele Ruska, a to nejenom samotnou Českou televizí, ale také řadou mluvících hlav, kterým reportáž dala slovo nebo které citovala. Na podporu těchto tvrzení ale Česká televize nepředložila ani jeden důkaz, pouze opět, tak jak je její dlouhodobou neřestí, nálepkovala.

Ale hlavně, v inkriminované reportáži České televize vůbec nedostal slovo právě ten, koho Česká televize tak usilovně dehonestovala, tedy bloger Vidlák. A to navzdory tomu, že k celé kauze se několikrát velmi obsáhle vyjádřil, což je snadno dohledatelné. A už vůbec Česká televize svým divákům nezprostředkovala, co to vlastně ten Vidlák na demonstraci řekl, aby si divák sám mohl udělat svůj vlastní názor.

Takový způsob provozování publicistiky je zcela v rozporu s posláním a úkoly veřejnoprávní televize, jak je definuje zákon o České televizi. Ale kdyby jen to. Nijak se rovněž neliší od praxe, kterou za minulého totalitního režimu provozovala socialistická Československá televize.

S pozdravem

Mgr. Petr Štěpánek,
v letech 1994-2006 člen a místopředseda RRTV

4. 12. 2023

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…