Štěpánek (Trikolóra): Všichni dotyční zřejmě žijí v představě, že co občan to debil

18.04.2021 14:51

Komentář na facebookovém profilu k Výbuchu ve Vrběticích a vyhoštění ruských diplomatů

Štěpánek (Trikolóra): Všichni dotyční zřejmě žijí v představě, že co občan to debil
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Tak si to shrňme. Tu zprávu vykřičeli do světa dva politici, kterým nevěřím ani nos mezi očima, přičemž nedůvěryhodný předseda vlády se odvolával na ještě více nedůvěryhodného dvojministra vnitra a zahraničí. Nyní se paradoxně právě na ně jako na slovo Boží odvolávají dokonce i všichni ti, kteří na nich za všech jiných okolností nenechají nit suchou.

Kanály, kterými byla zpráva vypuštěna jsou nedůvěryhodná Bruselská televize, která si z neznámých důvodů stále ještě říká Česká, a naprosto, ba přímo absolutně nedůvěryhodný týdeník Respekt, tiskový orgán všech jiných jen ne českých zájmů. A od té doby se jak apoštolové na orloji na obrazovce střídají osoby, o které bych si pro jejich nedůvěryhodnost ani kolo neopřel. Všichni dotyční zřejmě žijí v představě, že co občan to debil.

Anketa

Souhlasíte s vypovězením 18 ruských diplomatů kvůli výbuchu ve Vrběticích?

10%
90%
hlasovalo: 11505 lidí

Jenže občan, a zvláště pak ten, který podstatnou část svého života prožil v totalitním systému, má jistou životní zkušenost. Viděl filmy Vrtěti psem či Kozoroh 1, četl Forsythovy špionážní romány nebo Grishamovo Bratrstvo, pamatuje si, kolik operací pod falešnou vlajkou, které stály na počátku řady ozbrojených konfliktů a válek, už ve svém životě zažil, a hlavně, jak zcela správně upozorňuje Vadim Petrov, proškolený v britské zpravodajské službě MI5, zná dvě zásady, konkrétně „follow the money“ a „cui bono“, tedy, „když nevíš, sleduj stopu peněz“ a „komu ku prospěchu“, jež obvykle naznačují, o co ve skutečnosti jde.

A Petrov ještě dodává: „Než se hloupě mýlit, radši žádný názor nemám. Jsem apriori podezřívavý, když mě kdokoliv silně ovlivňuje v tom, co si mám myslet.“ Já to jen podepisuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…