Štěpánek (Trikolora): Zákon zachování peněz

28.08.2023 12:12 | Komentář

Vláda, která neslouží svým občanům, nýbrž kdekomu jinému, je špatná vláda. Za takové situace lidem nezbývá nic jiného než takovou vládu vyhnat.

Štěpánek (Trikolora): Zákon zachování peněz
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

Už ze školy víme, že platí zákon zachování hmotnosti, že platí zákon zachování energie a že také platí zákon akce a reakce. Někteří ale možná nevědí, že podobně to v jistém slova smyslu funguje také ve finančním světě. Říkejme tomu třeba zákon zachování peněz.

Anketa

Vnímáte Alexandra Dubčeka jako kladnou postavu našich dějin?

54%
41%
hlasovalo: 10691 lidí

To, že platíme horentní sumy za energie, pohonné hmoty či potraviny, neznamená, že se ty peníze někde ztrácejí. Naopak. Když se naše kapsy vyprazdňují, zákonitě se plní kapsy někoho jiného. Jinými slovy: Následkem toho, že jedni chudnou, je, že druzí bohatnou.

Rozumná vláda udržuje systém v rovnováze, a pokud se příliš vychýlí do extrému, má nástroje, jak zakročit. Předsedu vlády si neplatíme od toho, aby nám říkal, že „ceny energií překračují nejhorší očekávání“, nýbrž aby s tím něco dělal.

Pokud to nedělá, je na místě podezření, že jeho vláda neslouží těm, kterým se kapsy nehorázně vyprazdňují, nýbrž těm, kterým se kapsy naopak nezřízeně plní.

Vláda, která neslouží svým občanům, nýbrž kdekomu jinému, je špatná vláda. Za takové situace lidem nezbývá nic jiného, než takovou vládu vyhnat. Takový je zákon akce a reakce.

Udělejme to!

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Štěpánek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šmarda (SOCDEM): Pracující mají nárok na větší ochranu a silnější postavení

12:16 Šmarda (SOCDEM): Pracující mají nárok na větší ochranu a silnější postavení

Odmítáme prodlužování zkušební doby a zkracování výpovědní doby, odmítáme výpovědi e-mailem, žádáme …