Štěpánová (STAN): Pardubicko bude ještě lákavější místo pro lidi z celé naší země i ze zahraničí

11.04.2017 5:34

Rada Pardubického kraje letos na začátku roku schválila zapojení Pardubického kraje do projektu s názvem „Česko - polská Hřebenovka - východní část“. Tento projekt bude podán do žádostí o dotace z EU v létě 2017.

Štěpánová (STAN): Pardubicko bude ještě lákavější místo pro lidi z celé naší země i ze zahraničí
Foto: STAN
Popisek: Hana Štěpánová (STAN)

Projekt by měl být realizován na území od Sněžky po Praděd, což je celkem 500,9 km. Celkový finanční objem jsou 3 miliony EUR. Financování celého projektu na straně českých partnerů je 85 % dotace z EU, 10% bude spoluúčast všech partnerů a 5 % představuje státní rozpočet.  Náklady Pardubického kraje se předpokládají ve výši 3 miliony Kč. Očekávaná realizace je v období let 2018 – 2020.

Výsledkem projektu by měla být výstavba 10 rozhleden, z toho 4 v ČR a 6 v PL, zhotovení mostu přes Divokou Orlici a zprovoznění 2 novýchturistických informačních centerv ČR. Dále vyznačení trasy Hřebenovky v terénu a její propagace.

Existuje celkem 18 partnerů projektu. Vedoucím je Euroregion Pomezí Čech, Moravy a Kladska – Euroregion Glacensis. Pardubický kraj je partnerem marketingové části. Ta bude obnášet zajištění publicity v celostátních médiích za celý projekt. Dalším úkolem Pardubického kraje bude například zajištěnízhotovení a osazení směrovek a tabulek na trase 53 km, propagační akce a dodání dat do webového a mapového portálu.

Předpokládám, že se rozšíří nabídka pro turisty a zvýší se opětovně atraktivita  našeho kraje a sousedních krajů v rámci spolupráce. Vznikne krásná trasa k túrám a k procházkám, bude to ještě lákavější místo pro lidi z celé naší země i ze zahraničí.

Radní Pardubického kraje pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace Hana Štěpánová

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…