Štětina (Úsvit): Z kandidátky SPOZ jsem ustrnul hrůzou

17.09.2013 12:31

Je normální, že si každý kandidát zjistí, kdo se v kraji proti němu ve volbách postaví. Ani já nejsem v tomto případě výjimkou. Když jsem však zaregistroval na kandidátce SPOZ Petra Vrzáně, a to dokonce na třetím místě, ustrnul jsem hrůzou.

Štětina (Úsvit): Z kandidátky SPOZ jsem ustrnul hrůzou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Štětina

Tento člověk je totiž ředitelem sdružení SPELOS, což je přeneseně jakési kladivo všech lobbistů orodujících za hazard. Absolutně nechápu, proč jej Zemanovci zařadili na svou kandidátku!  O ledačems to však vypovídá a volič si musí udělat obrázek sám o tom, přes jakou stranu tady hazardní chobotnice opět vystrkuje svoje chapadla.

Vzpomínám si, když se na sněmovní zdravotní výbor, jehož jsem byl místopředsedou, obrátila občanská sdružení Brnění, Občané proti hazardu a Transparency International a požádala jej, aby projednal dopady hazardu a pokusil se s touto tragickou situací něco udělat.  Z těchto analýz totiž jednoznačně vyplynulo, že domácnosti utrácí více za hazard než za cigarety a alkohol!

Za tuto situaci je, mimo jiných, odpovědné ministerstvo financí, které nezajistilo nápravu nezákonného povolování výše sázek na VLT, a tak dnes gambler může klidně za hodinu prohrát 252 tisíc. Tento stav bohužel trvá dodnes a nemyslím si, že by jej pan Vrzáň, jako drsný lobbista, chtěl tento stav, jakýmkoliv způsobem měnit. Bude to spíše naopak. Hazard bude mít zelenou…

MUDr. Jiří Štětina – Lídr Úsvitu za Královehradecký kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…