Strana soukromníků hledá cesty, jak do života i podnikání vrátit svobodu

12.11.2015 17:20

Jak proklestit právní džungli? Jak zabránit státu vstupu do soukromí? Jaké kroky by měla vláda činit k rozvoji svobody podnikání? To je příklad otázek, na které hledá odpovědi odborná konference nazvaná SVOBODA, SOUKROMÍ, PROSPERITA. Pod záštitou senátora Ivo Valenty ji dnes pořádá Strana soukromníků České republiky. V Parkhotelu Praha zazní jedenáct příspěvků hlavních řečníků, prostor ale dostanou všichni účastníci.

Strana soukromníků hledá cesty, jak do života i podnikání vrátit svobodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bajer

Odborná konference má podtitul AKTIVNÍ OBČAN, FUNGUJÍCÍ RODINA, MALÝ STÁT. „Jsme přesvědčeni, že právě toto jsou pilíře, na kterých se dá vystavět tolerantní společnost s fungující ekonomikou a trvale udržitelnou prosperitou. Cílem konference je prostřednictvím fóra alternativních názorů k současné politice státu najít schůdné cesty vedoucí k tomuto cíli,“ vysvětluje předseda Strany soukromníků České republiky Petr Bajer.

K diskuzi jsou připraveni odborníci z různých společenských oblastí, lidé z praxe, státní i akademické sféry, kteří vystoupí ve třech tematických blocích. Do této diskuse se budou moci samozřejmě zapojit i ostatní účastníci konference. Akce je otevřena nejen členům Strany soukromníků České republiky, ale zejména zástupcům organizací a sdružení podnikatelů a živnostníků.

„Naším záměrem je naopak zapojit co nejvíce hostů z organizací, které reprezentují onu aktivnější část naší společnosti, která je nejvíce postižena státními regulacemi,“ doplňuje Petr Bajer. Na konferenci tak zazní třeba příspěvek docenta Tomáše Ježka. Bývalý ministr pro privatizaci bude hovořit o odpovědnosti vlády za rozvoj svobody podnikání. Populační politika a podpora mladých rodin je téma pro lékaře a podnikatele Davida Rumpíka.

Dalšími přednášejícími jsou pak například Igor Němec, někdejší předseda Úřadu pro ochranu osobních údajů, bývalý velvyslanec v Rakousku Jan Koukal, právník Petr Toman, Jan Kocum z Univerzity Karlovy v Praze, předseda Asociace soukromého zemědělství ČR Josef Stehlík a další.

Reportáž ParlamentníchListů.cz z konference naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …