Střecha (Hnutí PRO Hodonín): Děkujeme účastníkům Studentského zeleného města

14.08.2021 10:42

Závěrečnou after party na Masarykově náměstí skončil 25. ročník Studentského zeleného města. Součástí bylo hudební vystoupení Davida Dordy a skupiny The Muzzles.

Střecha (Hnutí PRO Hodonín): Děkujeme účastníkům Studentského zeleného města
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

Ještě před tím však studentům a všem, kteří se na letošní akci podíleli, poděkoval starosta Libor Střecha.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí
Ten jim zároveň předal sladkou tečku v podobě dortu. Další občerstvení měli účastníci brigády zajištěno přímo na náměstí, kde si dokonce pomocí jízdního kola mohli vyrobit vlastní smoothies.

Letošní ročník brigády byl z hlediska zájmu překvapivě mnohem početnější, než tomu bylo v předchozích letech. Organizátoři tak navýšili počet turnusů o jeden a bylo zároveň možné uklidit i více lokalit. „Jsme za to určitě rádi, protože v loňském roce jsme měli obavu, že do budoucna je existence studentského zeleného města ohrožena, nicméně letošní rok ukázal pravý opak. Věříme, že pokračování bude ve stejném duchu a příští rok třeba otevřeme další turnus navíc,“ řekl starosta Libor Střecha. Jednoho osmidenního a dvou desetidenních turnusů se tentokrát zúčastnila stovka zájemců.

Mezi lokalitami, které studenti letos uklízeli, najdeme Nesyt, Kapřiska, garáže za Černým mostem, Výhon, oblast pod sběrným dvorem nebo chodníky v Bratislavské ulici. Došlo však také na cyklostezku směrem na Rohatec a místa v ulici Brněnská. Brigádu letos poznamenalo i řádění tornáda, kdy studenti pomáhali v zasažených oblastech. „Velké poděkování všem, kteří se přihlásili, kteří pracovali, uklízeli Hodonín a velké poděkování také jejich vedoucím, kteří na ně dohlíželi. Jsme za to moc rádi a věříme, že i tímto způsobem se buduje pozitivní vztah k městu,“ vyjádřil starosta.

Brigáda byla určena mladým lidem ve věku od 15 do 19 let. Studenti pracovali pět hodin denně za 95 Kč/hod. a o technickou podporu se starala jako každý rok společnost Tespra Hodonín. Své tipy na lokality, které by si zasloužily uklidit, posílali na základě výzvy města i sami občané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu