Středočeský kraj připravuje s regionem Porýní-Falc naučnou stezku

02.02.2014 19:20

Středočeský kraj plánuje s regionem Porýní-Falc a se středočeskými a německými školami vytvořit naučnou stezku, která by vedla z Prahy přes střední Čechy do německého Trieru.

Středočeský kraj připravuje s regionem Porýní-Falc naučnou stezku
Foto: Redakce
Popisek: Josef Řihák (ČSSD)

Je součástí mezinárodního vzdělávacího projektu Comenius Regio a otevřít by se měla letos v létě. Stezku využijí žáci škol pro poznávání historie a místních zvláštností obou zemí.

„Cílem projektu je vytvořit naučnou stezku mezi jedním z historických německých měst Trierem a Prahou jako středověkou metropolí s jednou z nejstarších středoevropských univerzit. Naučná stezka je jedním z projektů v rámci vzájemné spolupráce Středočeského kraje s německým regionem Porýní-Falc,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Mezinárodní projekt naučné stezky se rozběhl v roce 2012. Nyní se dokončuje průvodce stezkou, vznikají webové stránky v české, německé a anglické verzi. Pracovní tým projektu zpracovává výukové materiály.

Za region Porýní-Falc jsou do projektu zapojeny: Aufsichts-und Dienstleistungsdirektion, Trier (ADD), střední škola Berufsbildende Schule Wirtschaft, Idar-Oberstein, Červený kříž a turistický spolek. Za Středočeský kraj v projektu figurují: Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Středočeského kraje, Obchodní akademie a Vyšší odborná škola, Příbram I, Na Příkopech 104 a Vzdělávací institut Středočeského kraje - Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-stredocesky.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…