Stropnický (ANO): Pohádka nebo náhled do budoucnosti?

16.10.2013 13:27

Stratégové prý myslí několik tahů dopředu. Tak zní otřepané moudro. Pojďme si tedy zahrát s představou, že je po volbách.

Stropnický (ANO): Pohádka nebo náhled do budoucnosti?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herec Martin Stropnický

Výsledek je nepřehledná plichta. Prezident nespěchá. Konzultuje. Jedná se stranami. Promýšlí. Zvažuje. Situace je složitá. Na prvním místě je totiž třeba zabít Sekala (Sobotka a spol.). To je oč tu běží. JUDr. Hašek (Sládkovičovo University) obdržel o pět kroužků více, než kolik je v kraji voličů. Zapeklité. Musí se to přezkoumat. Po důkladném přepočítání má ještě o tři hlasy víc. Týdny plynou. TOP jedná s částí soc.-dem. o opoziční smlouvě č.2. Tentokrát ale nejde o politický kšeft, nýbrž o záchranu demokracie. SPOZ má 4,99% a Lidovci 5,01%. Moskevské vedení Lukoilu žádá okamžité přepočítání hlasů. Papež František místopředsedovi Nejedlému vzkazuje: "Modlím se za vás, synu." "Nech si to, Franto," kontruje pravoslavný Nejedlý. M.Šlouf zakládá novou stranu SNOZ (Strana nepřátel občana Zemana). Suverenita se za nás tak poprala, až jí potlučení občané dali 3%. To paní předsedkyni bohatě stačí. Dostane státní příspěvek a do příštích voleb o ní neuslyšíme. ODS se chystá vyvodit z neúspěchu zásadní závěry. Do čela reformního křídla se staví kníže z Hluboké.

Komunisté žádají křesla na ministerstvu kultury, školství a zdravotnictví. Mají totiž spousty nevyužitých odborníků, převážně bývalých pohraničníků. Vít Bárta byl svým vlastním horlivým zaměstnancem přistižen, jak dává na záchodcích T. Okamurovi obálku. Jde prý jen o půjčku. Tomio totiž hodlá kandidovat v Japonsku na císaře. "Sám ho svrhnu, sám ho nahradím", prohlásil zastánce přímé demokracie.

Kdo to všechno spískal? Ano, ANO. Vneslo svým výsledkem zhoubnou nerovnováhu do naší stabilizované politické scény. Jeden politolog se zastřelil. Dvě agentury pro průzkumy veřejného mínění zmizely v zahraničí i s pokladničkou. Ministr v demisi Žák propustil posledního ajznboňáka. A zatím co týdny běží, děje se to hlavní: stále vládne vysněný Rusnokův kabinet. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…