Stropnický (SZ): Zelení se připojují ke stížnosti na obsazení volební superdebaty v České televizi

14.09.2016 14:59

Zelení se oficiálně připojují ke stížnosti Pirátů k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání kvůli výběru účastníků v závěrečné superdebatě v České televizi před krajskými volbami.

Stropnický (SZ): Zelení se připojují ke stížnosti na obsazení volební superdebaty v České televizi
Foto: zeleni.cz
Popisek: Matěj Stropnický

“Strana zelených má podle předvolebního průzkumu České televize vysoké hodnoty volebního potenciálu v jedenácti ze třinácti krajů (v rozmezí od sedmi do 19,5 procenta). Přesto nedostane pozvání do superdebaty lídrů stran konané v předvečer voleb. Nedostanou ho ani Piráti, kteří mají vysoký volební potenciál v osmi ze třinácti krajů. Zato se jí má účastnit Tomio Okamura, jehož SPD může uspět ve třech krajích ze třinácti, nebo Miroslav Lidinský, jehož Úsvitu přisuzují průzkumy volební potenciál pouze v jediném kraji," uvedl předseda strany Matěj Stropnický.

"To už není superdebata před krajskými volbami, ale podivná snaha veřejnoprávního média dodat těmto politickým figurkám před krajskými volbami větší důležitost, než jakou reálně mají. Jako Strana zelených se proto připojujeme ke stížnosti Pirátů na Českou televizi kvůli porušení zásad objektivity a vyváženosti a požadujeme, aby byl model superdebaty změněn, nebo aby se zrušila. Česká televize by měla zvát i do superdebaty lídry stran na základě volebního potenciálu, nikoli způsobem, který nemá oporu v žádné metodice a nijak s krajskými volbami nesouvisí,” dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.