Stržínek (ANO): Aviatický den láká na Šonku, vojenské letouny i parašutisty

24.07.2019 21:27

V pořadí již čtvrtý ročník Aviatického dne na Valašsku proběhne v sobotu 27. července od 11:00 na letišti v Poličné.

Stržínek (ANO): Aviatický den láká na Šonku, vojenské letouny i parašutisty
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Nebe v okolí Valašského Meziříčí bude patřit nejen vítězi loňské série Red Bull Air Race, ale také leteckým akrobatům, vojenským vrtulníkům či výsadkářům.

Vrcholem letošního ročníku bude bezpochyby vystoupení Martina Šonky. Český pilot je mistrem Evropy a vicemistrem světa v letecké akrobacii a také loňským vítězem série Red Bull Air Race. Co víc, v průběžném pořadí aktuální sezóny mu před posledním závodem v Japonsku patří vedoucí pozice. Závody, které zdobí nízké průlety letadel mezi nafouknutými pylony, po podniku v japonské Čibě definitivně končí.

„Návštěvníci Aviatického dne tak dost možná na vlastní oči uvidí historicky posledního vítěze Red Bull Air Race,“ připomněl starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek a dodal: „Na přípravě Leteckého dne pracujeme s Danem Jíchou bezmála půl roku. Tuto akci pravidelně navštěvují více jak tři tisícovky diváků a je to opravdový letecký svátek. Je skvělé, že si Martin Šonka ve svém nabitém programu udělá prostor a přiletí nám na Valašsko ukázat své pilotní umění. Při jeho akrobacii se tají dech a věřím, že tomu tak bude i letos.“

Celodenní akce kromě Šonky nabízí i další zajímavý program. „Těšit se můžete také na leteckou akrobacii Petra Františe, v plánu jsou seskoky výsadkářů a nízký průlet stroje L-410 Turbolet. Chybět nebudou ani ukázky bitevního vrtulníku Mi-24 a obřích rádiem řízených maket letadel skupiny Great War Flying Circus, akrobatická show Jiřího Jarolímka a vystoupení polské skupiny modelů poháněných tryskovými motory. Výzkumný ústav Valašského letectva předvede bitvu o pálenici v Poličné. Spatříte i rádiem řízené modely expedičních aut,“ vyjmenoval Dan Jícha, předseda Valašského leteckého klubu.

Organizátoři pamatovali i na mladší návštěvníky. O jejich zábavu se postará program z dílny Střediska volného času Domeček. Areál letiště bude otevřen od 10:00. Parkování zdarma je zajištěno na poli směrem k vysílači. Děti do 18 let mají na akci volný vstup, dospělí zaplatí 50 korun.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…