Stržínek (ANO): Staré přístroje po recyklaci poslouží jako zdroj cenných surovin

01.12.2019 9:20

Starosta Stržínek ocenil vítěze sběrové akce Vrať mobil.

Stržínek (ANO): Staré přístroje po recyklaci poslouží jako zdroj cenných surovin
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Ve Valašském Meziříčí probíhala celý říjen úspěšná sběrová a soutěžní akce Vrať mobil. Lidé během ní odevzdali 603 starých telefonů a zároveň soutěžili o poukaz v hodnotě 5 000 Kč na pořízení nového přístroje. Cenu pro vítěze převzal ve středu 27. listopadu z rukou starosty Roberta Stržínka majitel vítězného kuponu číslo 43 Josef Knotek.

Akci Vrať mobil společně uspořádali Valašské ekocentrum Českého svazu ochránců přírody, kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení ASEKOL, a. s., Zlínský kraj a město Valašské Meziříčí. „Účastníci během ní odevzdali 603 vysloužilých a nepotřebných mobilních telefonů. Za každý z nich putovalo 20 korun na podporu valašskomeziříčského Centra ÁČKO a celkem se podařilo vybrat 12 060 korun,“ vypočítal Michal Lysák z odboru komunálních služeb valašskomeziříčské radnice.

Do akce se zapojili místní školy (225 odevzdaných mobilů) i veřejnost (378 mobilů). Za každý odevzdaný mobilní telefon pak občané obdrželi slosovatelný kupon. „Cílem akce byla nejen podpora třídění vyřazených elektrospotřebičů, ale také pomoc dobré věci. Proto jsme se rozhodli motivovat účastníky hlavní cenou v podobě nového mobilního telefonu. Těší nás, že byl o akci takový zájem a staré přístroje neskončí ve směsném komunálním odpadu, ale po recyklaci poslouží jako zdroj cenných surovin,“ řekl starosta Robert Stržínek, který ve středu 27. listopadu předal poukaz v hodnotě 5 000 Kč na pořízení nového mobilního telefonu držiteli vítězného kuponu Josefu Knotkovi. Vylosovala jej delegace ze srbského partnerského města Čačak, která byla před nedávnem na návštěvě ve Valašském Meziříčí. „Odevzdal jsem celkem osm starých mobilů, které jsme doma našli. Bylo to úplně na poslední chvíli a vůbec jsem nečekal, že bych mohl vyhrát. Nový mobil určitě udělá radost mým dětem nebo vnoučatům,“ svěřil se šťastný výherce Josef Knotek.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…