Stržínek (ANO): Valmez zdobí 25 nových stromů

15.06.2021 12:18

Letos si společnost SCHOTT připomíná výročí 25 let působení ve Valašském Meziříčí. U této příležitosti se firma rozhodla vysadit za každý rok jeden strom a darovat je městu.

Stržínek (ANO): Valmez zdobí 25 nových stromů
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO)

Společnost SCHOTT zakoupila 25 stromů v hodnotě 123 tisíc Kč a na základě dohody s městem a firmou Městské lesy a zeleň, s. r. o. zajistila jejich výsadbu.

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí

„Společně jsme vytipovali celkem sedm lokalit na území města, mimo jiné například v parku Kinských. Jsme rádi, že můžeme působit právě ve Valašském Meziříčí a výsadba 25 stromů za každý jeden rok je více než symbolická. Těší nás, že se město s touto myšlenkou ztotožnilo. Darované stromy budou mít jistě pozitivní vliv také na místní životní prostředí,“ uvedl Jerzy Marcin Macko, generální ředitel společnosti SCHOTT, který se společně se starostou Robertem Stržínkem podílel také na výsadbě stromů před areálem firmy na ulici Zašovská.

„Vážíme si spolupráce se všemi zaměstnavateli v našem městě, protože jsou pro nás důležitými partnery. Společnost SCHOTT CR působí ve Valašském Meziříčí už 25 let a její výrobky mají světové renomé. Věřím proto, že jak porostou nově vysazené stromy, poroste nadále i tato společnost,“ popřál starosta Stržínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…