Štyler (HPP 11): Vedení městské části Praha 11 obětovalo své občany

29.07.2018 7:37

Koalice Prahy 11 pod vedením Ing. Jiravy ANO/TOP 09/ KSČM/ JM-ND/ ODS/ ČSSD minulý týden 19.7. na Zastupitelstvu MČ Praha 11 odmítla chránit obyvatele Jižního Města před zrůdným návrhem Metropolitního plánu Prahy (MPP).

Štyler (HPP 11): Vedení městské části Praha 11 obětovalo své občany
Foto: hpp11.cz
Popisek: Jiří Štyler

MPP umožní na mnoha místech Jižního Města masivní výstavbu, ponechá území bez regulativů a všanc developerům, likviduje nezastavitelná území, parky, veřejná parkoviště, izolační zeleň podél komunikací, nechrání veřejnou vybavenost, u stanic metra navrhuje výstavbu mrakodrapů atd. Díky uvolnění pravidel pro výstavbu a převedení hlavní odpovědnosti za rozhodování o území na stavební úřady, MPP nebezpečně odstraňuje bariéru proti korupci a klientelismu. Místo transparentních pravidel zavládne právo silnějšího a místo kvalitní a šetrné architektury lze očekávat snahy developerů o maximální vytěžení stavebních území.

Přestože jsou komunikace, parkoviště a další technická infrastruktura na Praze 11 na hranici svých kapacit, přestože řada lokalit je nadlimitně zatížena hlukem a emisemi, MPP navrhuje bezprecedentní zahuštění Jižního Města o 43 000 obyvatel!

Arogantně, bouřlivě a s vypínáním mikrofonů probíhalo projednávání připomínek k návrhu Metropolitního plánu na Zastupitelstvu dne 19.7.2018. Od začátku jednání bylo zřejmé, že vládnoucí koalici nejde o budoucnost občanů Prahy 11, ale o tvrdou demonstraci své síly. Přitom MPP zásadně ovlivní výstavbu na Praze 11 na dalších minimálně dvacet let.

Radní pro územní rozvoj Urbánek (TOP 09) nebyl schopen a ochoten vysvětlit, proč žádný z 33 důležitých pozměňovacích návrhů od HPP 11 Rada MČ P11 nepřijímá. Zmohl se pouze na jedinou formulku "neztotožňuji se" (viz obrázek), a to bez ohledu na prospěšnost a odbornost jednotlivých připomínek. Podněty politického soka prostě nesměly projít, i proto zastupitel Prokop (ANO) navrhl ukončení diskuse k MPP ještě před tím, než opravdu začala.

Radní Urbánek (TOP 09) a koalice mimo jiné zamítli doplnit připomínky k MPP o:
- připomínky občanů k lokalitě Hviezdoslavova s 900 podpisy
- návrh na doplnění občanské vybavenosti v lokalitě Chodovec
- ochranu veřejných parkovišť a ploch zeleně na Roztylech
- vymístění autobusového nádraží z Opatova
- odmítnutí návrhu MPP jako nekoncepčního dokumentu, který nepovede k udržitelnému rozvoji Prahy a návrh na jeho přepracování
- připomínky v vyhodnocení MPP z hlediska životního prostředí a lidského zdraví

Za Hnutí pro Prahu 11
Ing. Štyler, Ing. Kos, PhDr. Zdeňková

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…