Suchý (VV): Šlégr se vrací na led, kmotr Benda ho vystřídá

16.06.2013 19:28

Paradox, který dává další ránu české politice. Odstupující poslanec Jiří Šlégr (NS LEV 21) rezignoval na poslanecký mandát z důvodu aktuální politické situace, na druhou stranu svým odchodem přenechává místo kontroverznímu ústeckému politikovi Petru Bendovi, často označovanému za kmotra sociální demokracie. Komunální politik Josef Suchý (VV) Bendovi vstup do Poslanecké sněmovny neusnadní.

Suchý (VV): Šlégr se vrací na led, kmotr Benda ho vystřídá
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Jiří Paroubek a Jiří Šlégr (NS-LEV 21)

„Je to vrchol a já si nemyslím, že to domácí politice prospěje. Přileje to olej do ohně,“ myslí si předseda Věcí veřejných v Ústeckém kraji a městský radní v Klášterci nad Ohří Josef Suchý. Eventuální nástup Petra Bendy bude podle Suchého další skandál na politické scéně. „Prokazatelně víme, kdo je Petr Benda, s kým udržuje kontakty, známe historii jeho podnikání. Pokud by poslanecký mandát vážně přijal, pak by to bylo jednoznačné vysmívání se občanům,“ říká Suchý. A konstatuje, že Bendovi přijetí poslaneckého mandátu neusnadní.  Jestliže tedy Benda přijme poslanecký mandát, může čekat reakce. „Jsem připraven bojovat za to, aby jeho mandát, tak jak nečekaně začal, i skončil,“ vzkazuje Suchý s odkazem na Bendovu minulost.

Petr Benda byl v minulosti předsedou ústecké ČSSD. Kritizován byl za nábor tzv. „mrtvých duší“, měl tak zásadní vliv na personální politiku sociální demokracie. Mezi regionálními politiky je známý, a nepopulární. Teplický primátor Jaroslav Kubera (ODS) si například v komunálních volbách 2006 dal podmínku, že se sociálními demokraty je ochoten vládnout za předpokladu, že Petr Benda nebude jeho náměstkem.

Bendu nemá v oblibě dokonce část jeho bývalých spolustraníků. Hlavně sociální demokraté, kteří podporovali Jaroslava Foldynu (ČSSD). Ten je totiž jako lídr kandidátky přivedl k vítězství v krajských volbách v Ústeckém kraji v roce 2008. Přesto ho spolustraníci s v čele s Bendou odklonili a hejtmanem se nestal. O podnikatelských aktivitách Petra Bendy kolují mezi regionálními osobnostmi kontroverzní vzpomínky. 

Josef Suchý
předseda krajské rady Věcí veřejných v Ústeckém kraji
 
radní za Věci veřejné v Klášterci nad Ohří

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…