Šulc (SPOZ): Opozice to politicky nezvládla a předseda Senátu tomu může nasadit korunu

15.02.2021 15:42

Dosavadní nouzový stav skončil tuto neděli o půlnoci. Jeho prodloužení opoziční poslanci odmítli a užili si tak svoji minutu slávy. Ale co teď?

Šulc (SPOZ): Opozice to politicky nezvládla a předseda Senátu tomu může nasadit korunu
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

O tři dny později všichni tito opoziční poslanci jenom s otevřenou pusou zírají, jak osm hejtmanů a pražský primátor (z řad právě této opozice), nasadili svým kolegům poslancům psí hlavy a žádají vládu o to, aby byl vyhlášen nouzový stav s dílčími úpravami.

A světe div se, vláda na žádost hejtmanů vyhlásila nouzový stav.

Asi hejtmani (i z řad opozice) pochopili, že je tento nouzový stav opravdu nutný, že není ten správný čas na politické hry a jejich kolegové poslanci zřejmě vůbec netuší, která bije.

Hejtmani a pražský primátor v horšící se epidemiologické situaci zřejmě vědomě obešli rozhodnutí poslanecké sněmovny a předseda Senátu Miloš Vystrčil (taktéž opoziční senátor ODS) už chystá žalobu k Ústavnímu soudu proti hejtmanům z jeho vlastních řad. Absurdní.

To se nemohli opoziční poslanci předem domluvit se svými hejtmany o tom, jaký vliv bude mít zrušení nouzového stavu právě na jejich kraje?

Možná už se Bartoš (Piráti), Rakušan (STAN) a Fiala (ODS) vidí v nové vládě a nejsou již schopni používat zdravý rozum a to ani vůči svým kolegům hejtmanům. Kdyby totiž stejné podmínky, jako měli právě hejtmani, dali poslanci vládě, nemuseli by teď Bartoš, Rakušan a Fiala vypadat trapně.

Z této aktuální situace jasně vyplývá, že politikům z řad opozice vůbec nejde o zdraví občanů ČR, nýbrž o vidinu nových vládních pozic.

Martin Šulc
předseda SPOZ

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

12:05 Navrátil (KDU-ČSL): Senior Pas a Rodinné pasy poskytují slevy na zboží, služby a další aktivity

Moravskoslezský kraj opět podpořil slevové karty pro seniory a rodiny s dětmi. Senior Pas a Rodinné …