Suldovský (Soukromníci): Vláda chce zase z občanů další peníze

05.03.2016 20:58

Mám na mysli návrh tzv. ekologické daně ze starších vozidel. Naše ministerstvo dopravy je plné lobbistů – asi chtějí ještě více podpořit výrobce aut, a tak vymysleli další daň, která bude zajímavá i pro státní pokladnu a tím pádem dostane zelenou i na MD.

Suldovský (Soukromníci): Vláda chce zase z občanů další peníze
Foto: Strana soukromníků ČR
Popisek: Strana soukromníků ČR, logo.

Něco podobného už tady bylo, a to omezení dovozu starších vozů. Kladly se tedy překážky dovozu aut, která byla technicky mnohem bezpečnější a modernější, než  spousta vozidel na našich silnicích, která, ač byla často novější, parametry  dovezených zdaleka nedosahovala. Myslím, že ti, co vymýšlejí  takovéto zákony, posuzují kupní sílu občanů podle svých peněženek. Zapomínají se dívat  u supermarketů na to, s jakými vozidly přijíždějí lidé  z venkova nakupovat. Každý by si pochopitelně rád koupil nový vůz, ovšem mnoho lidí  a téměř všichni důchodci na něj nemají. Totéž mladí lidé, kteří si nejprve musí pořídit bydlení, vybavit domácnost, postarat se o dítě… Pokud by byli nuceni si koupit i nový vůz a neuváženě  se zadlužili – z toho by měli prospěch jen exekutoři.

Na vesnici dnes lidé  nic nekoupí, obchody tam nejsou a ty, co ještě s obtížemi přežívají, nemohou konkurovat sortimentem a cenou. Proto  ten, kdo může a má nějaký dopravní prostředek, jede jednou za týden na větší nákup do města. Nikdo neuvažuje nad tím, v jaké situaci jsou lidé, kteří tu možnost nemají nebo by ji ztratili. Veřejná doprava je špatná a nosit velké nákupy na autobusová či vlaková nádraží – to je pro mnoho lidí nemožné, a to nejen z důvodu jejich fyzických dispozic, ale i z důvodu zmíněné minimální dopravní obslužnosti.  Já se ptám, jak moc škodí starší auto, které např. s důchodcem jede jednou týdně na nákup a občas třeba k lékaři. Za celý rok najede jen jeden či dva tisíce km. To auto se prakticky neopotřebovává a majitel je rád,  když si každé 2 roky ušetří na zaplacení zbytečné STK. Je fakt hrozné a nemravné, jak se ti, co byli zvoleni, chovají a jak málo se zajímají o životy těch, kteří jim dali hlasy. A pod falešnou, jakoby ušlechtilou záminkou ekologie, je pouze ožebračování těch, kteří se nemohou efektivně bránit.

Bedřich Suldovský

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…