Sunegha (KDU-ČSL): Stud je pojem, který zřejmě ODS v Praze 3 nezná

02.08.2014 9:30

Kdyby mne ODS v Praze 3 oslovila e- mailem, byl by to spam a ten bych bez čtení hodil do elektronického koše. Pokud mne, jako předsedu SVJ ODS oslovila dopisem, tak je to oslovení důstojné To se mi líbí. Ten dopis jsem přečetl. Je o novém vedení ODS v Praze 3 a je v něm výzva ke spolupráci na řešení komunálních problémů. Asi měl být pozitivní zprávou, asi měl být pozitivní výzvou. Asi měl být o naději…

Sunegha (KDU-ČSL): Stud je pojem, který zřejmě ODS v Praze 3 nezná
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

No, tak jsme se dočkali… Bohužel jsem se nic nedozvěděl o současném působení minulých lídrů ODS v Praze 3 a o jejich vlivu na vedení dnešní. To bych věděl velmi rád. Kde nyní jsou a působí např. pan Hurda nebo pan Pecha ?

Odpověď na tuto, pro mne velmi důležitou otázku mi nedalo ani  minulý čtvrtek  z poštovní schránky vypadnuvší nejnovější vydání „Radničních novinek“, které vydává místní ODS.

Po přečtení úvodní stránky, kde se na různých místech a různou formou zdůrazňuje „nezatíženost minulostí“ nynějšího vedení ODS v Praze 3, jsem se nejen nedočetl, v čemže to sama ODS v Praze 3 spatřuje onu „zátěž“ či „ historickou špínu na štítu“ , ale také jsem se nedočetl, co hodlá nová krev ODS Prahy 3 učinit, aby byly nikoliv zapomenuty, ale napraveny záležitosti , které budou mít ještě dlouho vliv na život v naší městské části.

Za všechny zmíním jednu, o které se ostatně hned v úvodu strany 2 „Radniční novinky“ sami zmiňuji - a to je otázka současného (ne)dostatku míst ve školách a školkách. Snad si dobře vzpomínám , že to byla právě ODS v Praze 3, která se v minulosti zbavila některých předškolních zařízení a usilovala též o to, aby se tak stalo i se školami. Za všechny zmíním úsilí  o  zrušení  školky a školy Na Pražačce.

ODS poukazuje na to, že taková zařízení, resp. místa v nich dnes chybí  a ODS agituje tak, že za všechno může současné vedení radnice. To je opravdu povedené. Taková pěkná argumentace, jak vystřižená ze sovětské učebnice historie marxismu-leninismu. Věcná fakta postavena na hlavu s následujícím výkladem dle aktuální potřeby. I  dokonané či nedokonané rušení  škol  a školek jsou dějiny Žižkova. I takové dějiny Žižkova mají své pamětníky. I rušení školek nám dalo povědomí o  vládě ODS. Tehdy ODS  mimo jiné argumentovala odbornou (a již tehdy zjevně nesprávnou a dle mého názoru  účelovou) studií o populačním vývoji v Praze 3.  Děti  se rodit neměly, škol a školek potřeba nebylo. Nyní  ODS argumentuje právě opačně. Proč neuvádí ODS fakta do objektivních souvislostí a píšete polopravdy? Kdo  tehdy vládl radnici, když se rozhodovalo na  léta dopředu ?

Stud je pojem , který zřejmě ODS v Praze 3 nezná.  Může být, každý jsme vychovaný jinak. ODS v Praze 3 zcela nepokrytě  roky  dávala najevo, že rozhodující je řeč peněz. Ptám se tedy nového vedení ODS v Praze 3, otázkám jistě porozumí:

- Kde berete finanční prostředky na svou činnost ?
- Z jakých zdrojů hradíte svou propagaci ?
- Máte transparentní účet ?

Nechcete se veřejně omluvit za podivné způsoby vládnutí a hospodaření, které ve svém souhrnu vedly před dvěma lety k vašemu politického pádu v naší městské části? 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.