Švarcbek (KSČM): Prostě jen dobrý byznys a pochybné vzory

24.02.2018 8:39

Svět celebrit vládne. Prostředků a možností, jak vytvořit celebritu, je v dnešní době nepřeberné množství.

Švarcbek (KSČM): Prostě jen dobrý byznys a pochybné vzory
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Technologie, klipovitost a touha po neustálé změně a vzrušení vytváří prostředí k tomu, že se celebritou stávají i prapodivné osoby s ještě prapodivnějšími osudy a chováním. Selfíčko s nimi je  úlovek, který vylepší sociální postavení  a prestiž lovce fotky. Na výsluní obdivu jsou ti, kteří mají fotku s významnými politiky, popovými či sportovními hvězdami.

Pak je zde kategorie osob, které nežily zrovna spořádaný a zákonný život, a přesto se z nich po propuštění staly významné celebrity vhodné k focení. Jedním z nich je Jordan Belfort, zvaný „vlk z Wall Street“, který vystoupí se svou show 10. 3. 2018 v Praze. Nevím, kolik bude stát vstupenka na jeho vystoupení, ale za cenu lístku do kina to jistě nebude. Tak tento parazit a podvodník bude předávat svá moudra i u nás.

Nedá se mu upřít, že uměl vydělávat. Jen to bylo pomocí podvodů na burze. On a jeho firma Stratton Oakmont podvedla tisíce investorů a připravila je o 200 milionů. K tomu jej inspiroval i film Wall Steet s Michaelem Douglasem. Umožnila mu to situace po krachu burzy  v říjnu 1987. Za své podvody strávil ve vězení 22 měsíců. Sám se stal  předlohou pro fim Vlk z Wall Steet s Leonardem DiCapriem v hlavní roli.

V našich podmínkách máme jistě  dost a dost takových podvodníků, a možná to jsou větší formáty než Belfort. Takový Viktor Kožený by mohl vyprávět, psát a točit filmy. Není však sám. Privatizace státního majetku v Česku byla skvělá příležitost.

Pak zde máme propuštěného Jiřího Kajínka. Ten svou činností  a útěkem ukázal, že taky něco dovede. Již ve vězení poskytl autorská práva na film. Po prezidentské amnestii se vrhl do reklamy a do televize. V TV Prima byl natočen dokument Já, Kajínek. Následují  přednášková turné. Jedna z besed se odehrála nedávno v nakladatelství Naše vojsko. Vstupenka stála každého v sále tři sta korun. Není to jistě stejně jako na Belforta, ale složení návštěvníků je také jiné. Aby se vylepšil ještě trochu profit organizátora, tak si  návštěvníci mohli ještě zakoupit hrníčky a trička s podobiznou odsouzeného vraha. Vše za tři sta korun. Nekupte to.

Celý tento rej kolem zločinců, kteří byli následně propuštěni a staly se z nich slušně vydělávající celebrity, tak nějak připomíná  katolické svaté. Tedy ty, kteří také dříve bloudili, chovali se špatně, sloužili zlu či žili nemorálním způsobem života, a následně svůj život změnili a obrátili se k bohu. Katolická církev je za jejich polepšení a případné zázraky, prohlásila za svaté. Možná i Belfort a Kajínek budou  jednou prohlášeni za svaté. Je  jen otázka, jak to ponesou poškození. Ti se toho ostatně nedožijí, takové svatořečení chvíli trvá.

V minulosti byli celebritami byznysmeni, umělci či vědci. A dnes propuštění zločinci. Trochu divná doba a trochu divné vzory pro mladou generaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…