Sváteční projev premiéra: Prožijte společně den, užijte si společné chvíle, kterých je v dnešní době málo

28.10.2020 13:52

Projev Andreje Babiše k výročí 28. října, přepsaný pro čtenáře ParlamentníchListů.cz.

Sváteční projev premiéra: Prožijte společně den, užijte si společné chvíle, kterých je v dnešní době málo
Foto: Repro Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svátek promlouvá k národu

Anketa

Myslíte či víte, že jste prodělali covid-19?

50%
hlasovalo: 8870 lidí
Vážení spoluobčané, dámy a pánové. Dnes má naše země velký svátek. Je 28. říjen, je den vzniku samostatného československého státu. Každý si vzpomeneme na Tomáše Garrigua Masaryka, největší postavu našich novodobých dějin. Na Masaryka, který 28. října roku 1918 založil samostatné Československo.

Československo, kde se narodila a žila většina z nás, než jsme se stali Českou republikou. Je to náš domov, který máme rádi. My všichni. Češi, Moravané, Slezané a všichni, kdo tu žijeme.

Pojďme prosím v době pandemie covid-19 pro naši zemi něco udělat. Dodržujte prosím všechna nařízená opatření. Omezte prosím kontakty s kamarády a kolegy. Zůstaňte prosím doma. Obejměte manželku, manžela, partnerku, partnera, děti či rodiče. Prožijte společně den, užijte si společné chvíle, kterých je v dnešní době málo. Sám to dobře vím.

Zkuste na chvíli zapomenout na všechna ta omezení, která, souhlasím s vámi, jsou obrovským náporem na psychiku každého z nás.

Děkuji vám předem, že to pro Českou republiku a pro nás všechny uděláte. Děkuji i vám všem, kteří v tento den pracujete a udržujete v chodu stát a jeho klíčovou infrastrukturu.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí
Zdravotníkům, kteří obětavě bojují o životy v první linii. Našim vojákům, policistům a hasičům. Všem, kdo pracujete, a také vám všem, kdo učíte naše děti. I když vím, že pracujete v neuvěřitelně těžkých podmínkách. Být učitelem je teď jedna z nejdůležitějších profesí. Děkuji všem rodičům, kteří se starají o svoje děti, které nemohou chodit do školy. Děkuji také všem firmám, podnikatelům a živnostníkům, kteří zaměstnávají lidi. Děkuji také všem zaměstnancům, kteří denně pracují pro naši zemi.

Než jsem si chystal tento krátký projev, viděl jsem první díl seriálu České století od Roberta Sedláčka. Rád bych vám ho doporučil. Pokud máte tu možnost, podívejte se na tento seriál. Třeba právě s rodinou a dětmi. Uvidíte Masaryka a další významné postavy československé historie, a jsem si jistý, že nezůstanete jen u jednoho dílu, protože je skvělý celý.

Přeji vám všem ještě jednou krásné prožití dnešního svátečního dne, a byl bych velmi rád, abychom se, tak jako na jaře, všichni semkli v boji proti zákeřnému koronaviru.

Děkuji vám všem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině