Švenda (TOP 09): Přeji si prosperující Příbram s obyvateli, hrdými na své město

03.08.2018 5:36

Když jsme před čtyřmi lety nastupovali do vedení města, vládla zde blbá nálada. Město špatně hospodařilo, neuvážlivě rozprodávalo majetek a nebylo ochotné komunikovat s občany a řešit jejich problémy. I z hlediska kultury byla Příbram poměrně mrtvým městem. Ročně se odsud stěhovalo na tři stovky lidí, což se v třicetitisícovém městě výrazně projeví. Právě tento tristní stav mě do politiky přivedl.

Švenda (TOP 09): Přeji si prosperující Příbram s obyvateli, hrdými na své město
Foto: TOP 09 / Martin Andrle
Popisek: Václav Švenda

Do voleb jsme tehdy šli s heslem “Hrát podle pravidel”, protože jsme velmi vážně pociťovali, že bez poctivého aktivního přístupu a větší otevřenosti radnice bude Příbram stále mrtvým městem a lidem se tu zkrátka nebude žít dobře.

Za čtyři roky naší koaliční spolupráce jsme z tohoto směru poctivé politiky neuhnuli. Společnými silami se nám podařilo Příbram rozhýbat. Zprůhlednili jsme hospodaření města, peníze do sportu a kultury se začaly rozdělovat spravedlivěji. Pustili jsme se také do boje proti hazardu, kde zatím prohráváme, ale rozhodně se nevzdáváme. Podporujeme řadu kulturních událostí, některé tradiční a některé nové, začali jsme s plánováním nového akvaparku a odstartovali hlavní fázi rozsáhlého projektu Zelené páteře, abychom Příbramanům vytvořili město, kde budou chtít zůstávat. A skutečně, odliv obyvatel se ze stovek snížil na pouhých několik desítek a dále ustává.

Naše Příbram je město, kde se investuje a nerozkrádá. Město, kde ulice žijí kulturou a ne hazardem. Město, které se hýbe sportem a ne korupčními kauzami. Věřím, že i v Příbrami se dá politika dělat slušně a poctivě a s touto vizí kandiduji na starostu. Postavím se za vás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině