Svoboda (ČSSD): Je potřeba udělat si každý den alespoň jednu radost

06.10.2019 11:21

Děti z jablonecké Základní umělecké školy a známý zpěvák Stanislav Hložek odstartovali v úterý 1. října v Městském divadle v Jablonci nad Nisou letošní Oslavy Mezinárodního dne seniorů. Kulturní odpoledne pro ty, co už něco pamatují, připravil k jejich svátku v průběhu měsíce října Liberecký kraj podobně jako loni v pěti městech regionu. Série zábavných pořadů se koná pod záštitou náměstka hejtmana Libereckého kraje Pavla Svobody.

Svoboda (ČSSD): Je potřeba udělat si každý den alespoň jednu radost
Foto: cssd.cz
Popisek: Pavel Svoboda (ČSSD)

Jablonecký program se natáhl téměř na tři hodiny. První půle patřila tanečním a hudebním vystoupení bezmála 90 dětí z místní ZUŠ. Současně Krajská rada seniorů ČR ocenila čtyři seniorky a jednoho seniora z Jablonecka, kteří by svými aktivitami a vůbec vším, co dělají pro starší generaci, mohli jít ostatním příkladem.

Po přípitku šampaňským o přestávce pak následoval téměř hodinový koncert oblíbeného zpěváka Stanislava Hložka. Ten potěšil diváky také šlágrem Můj čas z televizního seriálu Sanitka, který nazpíval v 80. letech s Hanou Zagorovou a Petrem Kotvaldem.

„Oslavy Mezinárodního dne seniorů jsme si vymysleli už předloni jako dárek seniorům k jejich svátku, a současně jako poděkování starší generaci za to, co vytvořila pro naši společnost. V minulém roce jsme je poprvé připravili v pěti městech Libereckého kraje, a tento model jsme zachovali i letos,“ upřesnil náměstek hejtmana Pavel Svoboda. „Říká se, že každý nový den je jako nový začátek. A abychom jej prožili naplno a s dobrým pocitem, je potřeba si každý den udělat alespoň jednu radost. A to je smyslem oslav dne seniorů – přinést jim radost, zážitek, na který budou vzpomínat.“

Oslavy Mezinárodního dne seniorů pokračují v úterý 8. října v Jiráskově divadle v České Lípě, kde zazpívá divákům Bohuš Matuš a žáci ZUŠ. V sobotu 12. října v Kulturním a společenském centru Lidové sady Liberec se mohou diváci rovněž těšit na stejný koncert; současně zde budou vyhlášeny Pečovatelky roku.

Koncert Bohuše Matuše s žáky ZUŠ si vychutnají také návštěvníci v Semilech. Zábavné odpoledne se zde uskuteční v úterý 15. října v Kulturním centru Golf. Sérii kulturních pořadů uzavře v pátek 18. října zábavné odpoledne v Kulturním centru Střelnice, kde se odehraje vůbec poprvé krajské kolo soutěže Babička roku. V ní dámy potvrdí fakt, že i ve vyšším věku může být žena krásná, šikovná a v něčem výjimečná.

„Vstup je na všechny pořady zdarma,“ dodal Pavel Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…