Svoboda (KDU-ČSL): Střídání času způsobuje vážné zdravotní následky

24.03.2015 11:47

Pavel Svoboda dnes svolává tři výbory Evropského parlamentu kvůli zrušení letního času.

Svoboda (KDU-ČSL): Střídání času způsobuje vážné zdravotní následky
Foto: Petr Kupka
Popisek: Pavel Svoboda

Hned tři výbory Evropského parlamentu zasednou dnes na popud lidovce Pavla Svobody (KDU-ČSL). Svoboda, který předsedá jednomu z nejvlivnějších výborů pro právní záležitosti, svolal tzv. „veřejné slyšení“ , při kterém zasednou výbory pro dopravu, průmysl a energetiku a legislativu a posoudí společně, jestli jsou důvody pro střídání času v Evropě ještě platné. Letní čas se zaváděl jako opatření po válce, které mělo za cíl uspořit v domácnostech spotřebu elektrické energie. Jenže od války se model spotřeby energií zcela proměnil, největším odběratelem proudu jsou mezitím velké průmyslové komplexy, jejichž spotřeba na posunutém denním světle nezávisí.

„Navíc již víme, že střídání času způsobuje vážné zdravotní následky nemalému procentu populace“, dodává Pavel Svoboda. „Náklady na léčbu infarktů, depresí a úrazů nemůžeme ve statistikách opomenout. Myšlenka zaujala dle mého názoru i komisařku Bienkowskou a kolegy z mého výboru, ještě nikdy se Evropský parlament nedostal v posuzování tak daleko."

Dnešní veřejné slyšení výborů proběhne od 16.00 hodin a můžete ho sledovat živě na linku Evropského parlamentu: http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/committees/video?event=20150324-1600-COMMITTEE-JURI-TRAN-ITRE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Europoslanci si v Plzni připomněli výročí konce 2. světové války

14:07 ODS: Europoslanci si v Plzni připomněli výročí konce 2. světové války

Pokračujeme v kontaktní kampani po celé republice! Další zastávkou Alexandra Vondry, Veroniky Vrecio…