Svoboda (ODS): Všichni se tváří, jak situaci skvěle řeší

29.09.2017 14:16

Komentář Bohuslava Svobody z Facebooku.

Svoboda (ODS): Všichni se tváří, jak situaci skvěle řeší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda

Pan Viliam Hanuš mi napsal:

Vážený pane Svobodo, jsem důchodce, ale budu volit ODS. Proč? Často slyším názor, že ODS je strana pouze pro bohaté, ale to není pravda. ODS má nejlepší recept na zdravotnictví. Představa ČSSD a KSČ, že všechno bude bezplatné, je naprosto katastrofální. Protože co je bezplatné, bývá nakonec často také dost drahé. A nejvíce na to doplatíme my, staří. Nejvíc se bojím, že se v této "lidumilné" politice bez soukromých peněz bude pokračovat. Již nyní nejsou některé léky a pojišťovny nechtějí proplácet některé drahé léčebné postupy.

Rozhodně nikoho nezruinuje třicet, ale dnes i padesát korun u lékaře. A ti nejchudší dostanou nějaký strop. Hlavně aby bylo na ty nejdražší léčby. Souhlasím, že soukromé peníze ve výsledku
poslouží i těm nejchudším protože v systému bude více peněz a, že co je bezplatné, to také podle toho vypadá a doplatí na bezplatnost právě ti nejchudší. Lži socialistů, že poplatky jsou jen pro bohaté.To je strašení z devatenáctého a ze začátku minulého století.

Já panu Hanušovi za zprávu moc děkuji. Je potřeba jen dodat, že poplatky, které tady byly zavedeny už nejsou úplně tématem číslo jedna.

Tím by mělo být dobrovolné individuální připojištění nebo třeba možnost připlatit si za nadstandardní péči. Ale výsledný efekt bude v podstatě stejný, jaký pan Hanuš popisuje. Ty soukromé peníze prostě zajistí to, že bude v systému víc peněz a logicky pak zbude více pro ty nejchudší.

Ve zdravotnictví neustále někdo bije na poplach, že je v krizové situaci, že je nedostatek lékařů, sester, peněz... Ale co s tím udělala současná vláda? Tu a tam někde přidala nějaké peníze, ale koncepční řešení?

Nula, nic. Všichni se tváří, jak situaci skvěle řeší, ale k žádné systémové změně nedošlo.

Věřím, ale, že po volbách bude situace odlišná. Pomoci k tomu můžete i vy!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).