Svoboda (TOP 09): Akustický smog nesmí dusit spánek lidí

18.07.2023 23:10 | Komentář

O škodlivosti smogu v ovzduší se ví a píše hodně, občas se řeší i světelný smog, i když jeho vliv se pořád trochu podceňuje. Ale co ten zvukový, resp. akustický?

Svoboda (TOP 09): Akustický smog nesmí dusit spánek lidí
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Jako muzikant jsem poměrně citlivý na hluk – mám rád ticho a potřebuju ho.

O škodlivosti smogu v ovzduší se ví a píše hodně, občas se řeší i světelný smog, i když jeho vliv se pořád trochu podceňuje. Ale co ten zvukový, resp. akustický?

Všichni jsme si zvykli na neustálé pouštění popíku a odrhovaček v nákupních centrech, na koupalištích, u stánků. Fajn, zvykl jsem si taky. Ale i akustický smog má obrovský vliv na duševní zdraví, pohodu a kvalitu spánku.

Nechápu tedy – a hodně nesouhlasím s tím – proč někteří lidé mají ve svých bytech a domech špatně spát kvůli hlučným koncertům.

Ani žádné výjimky z nočního klidu pro mě neospravedlňují překračování hlukových limitů.

Těžko zrovna mne může někdo podezírat z toho, že nemám rád kulturu. Ale každý si má tu svou vybrat sám, jít na koncert, jaký se mu líbí. Nesouhlasím s tím, aby koncerty obtěžovaly hlukem lidi, kteří v tu dobu chtějí spát – nebo prostě jenom v klidu odpočívat.

Je dobře, že se po pandemii rozjelo tolik kulturních akcí i venkovních koncertů. Ale hledejme pro ně vždycky příhodná místa. Žijeme v době plné všemožného smogu, tak proč přidávat další.

PAVEL SVOBODA, POSLANEC

Zdroj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…