Svobodní: Gratulujeme Italské pravici a děkujeme za inspiraci

29.09.2022 10:45 | Tisková zpráva

Svobodní odmítají intervencionalizmus a nevměšují se proto do vnitrostátní politiky cizích zemí.

Svobodní: Gratulujeme Italské pravici a děkujeme za inspiraci
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Zahraniční volby komentují vždy primárně z pohledu hledání spojenců. Spojenců pro Českou republiku a spojenců v boji proti vzdalování suverenity od občana k nevoleným nadnárodním elitám.

Úspěch pravicového bloku v Itálii nám ovšem dělá radost hned dvakrát!

Za prvé tím, že Česká republika získává spojence v Bruselu, kteří nebudou ochotně předávat právo veta jako jiní politici, kteří dávno nehájí zájmy vlastní země, a nebo mají přímo cíl národní státy o právo veta připravit.

Za druhé tím, že suverénní vítězství pravicového bloku ukazuje, že občané, kteří dlouhá léta sklízejí plody socialistických experimentů a doplácí na vzdalování řízení jejich životů od nich samotných, nakonec umí ocenit ty, kteří proti tomu vytrvale bojují a neustupují ze svých zásad.

Budoucí Italská premiérka stála vždy zásadně na pravé straně spektra, proti nezodpovědné migrační politice, proti vzdalování rozhodování od občanů, proti vojenským intervencím i proti komunismu, což dokázala mj. uctěím památky Jana Palacha osobní návštěvou Prahy v lednu 2009.

Oceňujeme drtivé vítězství pravice v Itálii bez laciných změn názorů. Inspiruje nás, že je možné dosáhnout úspěchu i bez zpronevěření se vlastním zásadám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny