Svobodní: Navrhujeme chránit rizikové skupiny, léčit nemocné a zdravé nechat žít

13.12.2021 12:29 | Tisková zpráva

Deklarace Svobodných k onemocnění Covid 19.

Svobodní: Navrhujeme chránit rizikové skupiny, léčit nemocné a zdravé nechat žít
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Svobodní deklarují, že vakcinace obyvatel ČR, je pouze jednou z cest, jak omezit šíření viru a snížit jeho smrtnost. Není to však jediná cesta, jak se nám snaží namluvit vláda, někteří odborníci a mainstreamová média. Nutná je dobrá informovanost občanů o domácí předlékařské péči, dále je nutné důsledně trvat na adekvátním zajištění primární lékařské péče v součinnosti s kvalitně fungující hygienickou službou.

Očkování musí být vždy dobrovolné a přísně individuální na základě lékařského zhodnocení stavu občana. Očkování vakcínou proti COVID19 není vhodné pro děti a není nutné pro lidi s dostatečnou imunitou. Lékařská péče v nemocnicích je minimálně posledních 15 let tragicky poddimenzována. Svobodní marně vyzývají kompetentní politiky k řešení personální krize, zejména v menších nemocnicích. Nejsou lékaři, nejsou zdravotní sestry, není další nemocniční personál. Virus pouze odhalil neutěšený personální podstav českého zdravotnictví. Svobodní dlouhodobě volají po změně systému financování zdravotnictví, nastartování nadstandardní zdravotní péče, zapojení pacientů do léčebných procesů a financování celého systému.

Svobodní vyzývají vládu a další kompetentní orgány, aby začaly dodržovat platné zákony a přestaly segregovat a šikanovat neočkované. Neočkovaní zdraví jedinci mají plné právo na stejný život, jako jedinci očkovaní. Pokud bude zavedena nějaká forma testování, tak vzhledem k tomu, že obě skupiny mohou být nakaženy a přenašeči viru, musíme testovat neočkované i očkované. Podobně případné další zákonné restrikce musí platit stejně pro obě skupiny.

Stanovisko strany Svobodných, schválené na jednání Republikového výboru dne 11. 12. 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…