Svobodní: Nejenže vláda selhává. Bohužel si z nás dokonce dělá legraci

17.10.2020 7:35

Komentář na facebookovém profilu k vládním opatřením proti šíření koronaviru

Svobodní: Nejenže vláda selhává. Bohužel si z nás dokonce dělá legraci
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Lidé se složili na ventilátory. Ty leží měsíce na skladě, protože jim stát zatím neudělil certifikaci ani ve zrychleném řízení.

Hygienické stanice kapacitně nestíhají. Stát nedokázal zajistit dostatečné personální zabezpečení. Krajské hygienické stanice navíc nebyly schopné pružně upravit procesy pro potřeby 21. století. Stát v rámci modernizace koupil na hygienické stanice nové počítače. Snad už nahradili "notýsky".

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Vláda zavedla "Chytrou karanténu" a COVID semafor. Co je na karanténě chytrého kromě hezkého názvu nevíme. COVID semafor měl zajistit, že se budou opatření zavádět lokálně tam, kde je potřeba. Vláda slibovala, že plošná opatření nebudou, vše je jinak. Na semafor se zapomnělo.

Nařízení se oznamují chaoticky klidně i den dopředu a podnikatelé se o nich musí dozvídat z internetu. Jednou se mají oznámit v pátek, aby se nakonec oznámili ve čtvrtek. Protože změna plánu. Víte, co dnes vlastně můžet, za jakých pravidel e a co ne? Vláda měla celé léto, aby se ne případnou podzimní krizi připravila a měla jasný plán jak postupovat podle vývoje situace a o těchto různých scénářích by měla občany informovat. Věří někdo, že ho má?

Vláda uzavírá ekonomiku, ale odmítá se podílet na záchraně podnikatelů, pro které je aktuální situace už druhou těžko radou tento rok. Ministr Havlíček prohlásil, že hospody žádnou kompenzaci nebo úlevy nedostanou. Prý mají stále otevřeno, tak to mají zvládnout. Prý je jich stejně moc. Zeman radí, aby "neschopní zkrachovali" a zaměstnanci nočních klubů si mají doma zvyšovat svoji intelektuální úrove četbou. Nechá podnikatele hromadně krachovat kvůli vládním opatřením?

Nejenže vláda selhává. Bohužel si z podnikatelů a nás ostatních dokonce dělá legraci. Předvádí aroganci moci. Tyto papalášské manýry odmítáme! Jako alternativu stále nabízíme náš zkrácený program 5 léků (ZDE).

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…