Svobodní: Nové daně EU kvůli Babišovi a Fialovi

06.12.2023 15:14 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k pravomoci Evropské unie vytvářet vlastní daně

Svobodní: Nové daně EU kvůli Babišovi a Fialovi
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní

Až do roku 2020 nemohla vytvářet EU své vlastní daně. Dnes už se takových daní musíme obávat a mohou za to i tehdejší premiér Babiš a tehdejší poslanec Fiala.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57640 lidí

„Na ochranu klimatu už nepotřebujeme miliardy, ale biliony.“ Znamená to, že vám paní Leyenová hodlá z kapes vzít ne miliardy, ale biliony eur jen proto, aby ulevila svému svědomí. Větší zdanění, zadlužování a sypání peněz z oken nám však přírodu opravdu nezachrání.

A jak to bylo v tom roce 2020? Do roku 2020 všechny peníze EU pocházely z celních poplatků nebo z transferů ze státních rozpočtů jednotlivých států. Poté byl vytvořen společný dluh 750 miliard euro nazvaný "Next generation EU" a součástí jeho vytvoření mělo být předání nové pravomoci EU, aby si mohla vytvářet své vlastní daně.

Když se o této věci jednalo 10. 7. 2020 v Poslanecké sněmovně, tak poslanci Skopeček a následně i Klaus navrhli dvě usnesení, která měla uložit vládě úkol zabránit vzniku autonomních daní. Petr Fiala ani Andrej Babiš ani jeden z návrhů nepodpořili, a výsledek byl tedy takový, že později vláda pod vedením Andreje Babiše přistoupila na podmínky EU a my se teď musíme eurodaní obávat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…