Svobodní: Pojďme už ukončit dotační šílenství

03.09.2023 10:21 | Ze sítí

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k nesmyslnosti některých dotačních programů

Svobodní: Pojďme už ukončit dotační šílenství
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Petr Mach opět přesně pojmenoval, jak špatně funguje naše předotovaná společnost a my musíme vzpomenout na aktuální projekt "Oprav dům po babičce".

Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) trvá na tom, že nově připravená dotace se státu vyplatí. A přestože tento program čelí kritice také z řad vládních politiků, chce vládu přesvědčit o jeho spuštění. Tuto dotaci stejně jako ostatní tvrdě kritizují také Svobodní a vrací ministrům jejich vlastní slova.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29568 lidí

„Nová zelená úsporám se za poslední dva roky dostala trochu do takové polohy, že jde o dotace na fotovoltaiku. Ale ten primární cíl byl rekonstruovat naše domy, naše byty, uspořit za energie,“ řekl ministr životního prostředí Petr Hladík v České televizi.

Nad touto argumentací však Svobodní jen kroutí hlavou. „Nebyl to ministr financí a celá vláda, která v rámci snahy o „konsolidaci“ veřejného rozpočtu tvrdili, že budou likvidovat dotace? Tak proč zavádí nové?“ ptá se Libor Vondráček, předseda Svobodných, kteří dlouhodobě volají po rušení dotací.

„Pokud se energetické úspory vyplatí, jak tvrdí ministr životního prostředí, pak není potřeba, aby se oprava domu dotovala. Pojďme už ukončovat to dotační šílenství. Dotace navíc z velké části zaplatí nejchudší. Ti, kteří žádnou vlastní nemovitost nemají, nebo nemají peníze ani na částečné financování rekonstrukce, ji prostřednictvím daní budou platit bohatším majitelům nemovitostí,“ dodal v této souvislosti Libor Vondráček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…