Svobodní: Stojíme za naším Honzou Dočekalem

13.01.2021 10:57

Komentář na facebookovém profilu k výzvě, aby ODS vyloučila Jana Dočekala ze svého klubu v zastupitelstvu Prahy 6

Svobodní: Stojíme za naším Honzou Dočekalem
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Po manifestaci „Otevřeme Česko“ 10. ledna 2021 na Staroměstském náměstí v Praze proti vládním opatřením, přišla některá média s informací, že zastupitel za ODS vedl protivládní demonstraci s tím, že Piráti a Zelení z Prahy 6 vyzvali občanské demokraty, aby za to Honzu Dočekala ODS vyloučila ze svého klubu.

Tuto informaci bychom rádi uvedli na pravou míru. V prvé řadě je třeba zmínit, že Honza Dočekal, který manifestaci (spolu)moderoval, je místopředsedou strany Svobodní a zároveň zastupitelem na Praze 6. Na akci vystupoval jako soukromá osoba bez jakékoliv vazby na Prahu 6, kde je sice na základě koaliční dohody zařazen v zastupitelském klubu ODS, avšak byl zvolen za stranu Svobodní.

Anketa

Je nemorální chodit na oběd či pivo do hospody, když je to teď zakázané?

hlasovalo: 8782 lidí

Svobodní se za svého místopředsedu rázně postavili a tvrdí, že moderování celé akce zvládl na jedničku. Předseda strany Libor Vondráček na oficiálních FB stránkách Svobodných doslova uvedl: “Honza Dočekal moderoval demonstraci, na které se nestala žádná výtržnost, byla naprosto v klidu. SECURITY složku může onálepkovat každý, jak chce. Za mě ale mají nálepku hrdinové. Zvládli tu akci perfektně. Všichni odešli bez úhony, nikdo se nezranil, nikomu se nic nestalo. Děti, rodiny i starší lidé se mohli po celou dobu cítit bezpečně. A nejvíce mě potěšilo, že v určitých chvílích tleskali lidé na podiu, pod podiem, security, antikonfliktní tým, policie státní i městská. Kdo tam nebyl (třeba Piráti z Prahy 6), ten může psát takovéto kraviny. Každý, kdo tam došel a psal mi po akci, ten je rád, že byl u toho.”

Svobodní reakci Pirátů a strany Zelených rázně odsuzují. Je zcela nepřijatelné, aby vyzývali klub ODS k vyloučení zastupitele Dočekala za to, že dle slov Pirátů „moderoval a podporoval akci po boku extremistů, jejímž přímým následkem je zahlcení zdravotních kapacit města a uvrhnutí do karantény značné části příslušníků už tak přetíženého IZS“. V pozadí tohoto bezprecedentního útoku na svobodu slova a shromažďování, které jsou zaručeny Listinou základních práv a svobod a taktéž zakotveny v Ústavě ČR, spatřujeme frustraci několika opozičních zastupitelů za Zelené a Piráty na Praze 6, kteří se tímto způsobem snaží narušit bezchybně fungující koaliční spolupráci. Pro úplnost je třeba uvést, že za svého kolegu Dočekala se jednomyslně postavil i celý zmíněný zastupitelský klub ODS.

"Ze strany Pirátů jde o zcela nepravdivý a útočný komentář, který je značně paušalizován. Nešlo o žádnou akci extrémistů, ale o pokojnou demonstraci odborníků, doktorů, umělců a zástupců jednotlivých oborů, kteří jsou nejcitelněji zasaženi Covidem. Je zcela nepřijatelné, aby takto politická strana (Piráti) umlčovala a snažila se trestat ty, kteří projeví či mají na věc jiný názor“, říká tiskový mluvčí Svobodných Marek Hejduk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…