Svobodní: Už dlouho poukazujeme na neústavnost chování vlády

22.02.2021 13:20

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí Ústavního soudu, který zrušil část usnesení vlády zakazující maloobchodní prodej a poskytování služeb

Svobodní: Už dlouho poukazujeme na neústavnost chování vlády
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Vláda v říjnu 2020: "Rostou nám čísla lidí v nemocnicích, máme dvě možnosti, kterou vybereme?"

A - Podíváme se na čísla. Požádáme lidi o zodpovědné chování. Jestli něco omezíme, ihned odškodníme omezené, aby to dodržovali. Nejprve ale zjistíme, kde se virus šíří, a koho musíme chránit. Zkusíme dodržet slib premiéra, že se už nic nezavře, aby nám lidi aspoň trochu věřili.

B - Po volbách plošně zavřeme, aby to vypadalo, že něco děláme. Když to bude horší, zavřeme to, co jsme ještě nezavřeli.

Po pár měsících odškodníme jen ty, co vyplní správně složité formuláře. Pár z nich už stihne zkrachovat, takže neodškodníme ani třetinu. Ale stejně vyčarujeme obří dluhy pro naše děti.

Vláda vybrala variantu B...

Už dlouho říkáme, že nefunguje a dlouhodobě poukazujeme na neústavnost chování vlády. Dnes neústavnost zavření maloobchodů konstatoval i Ústavní soud.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…