Svobodní: Vyzýváme ministra zdravotnictví Vojtěcha k odvolání ředitele Arenbergera

28.05.2021 5:38

Ve středu byl na Pražském hradě (de facto bez účasti médií) opětovně jmenován ministrem zdravotnictví Adam Vojtěch. Vydali jsme níže uvedené stanovisko, které jsme adresovali mimo jiné i přímo ministrovi Vojtěchovi! Stanovisko se týká výzvy k odvolání ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petra Arenbergera.

Svobodní: Vyzýváme ministra zdravotnictví Vojtěcha k odvolání ředitele Arenbergera
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Vážený pane ministře,

důrazně Vás žádáme o okamžité odvolání ředitele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petra Arenbergera.

Na pozici ředitele fakultní nemocnice nemůže být člověk bez patřičné prověrky a také člověk morálně zcela nezpůsobilý, který má prokazatelně střet zájmů.

Ředitel fakultní nemocnice je dostatečně finančně ohodnocen proto, aby se své práci věnoval na 100% a neprováděl kromě svého náročného povolání další soukromé melouchy s příjmy kolem 30 milionů ročně.

V tomto duchu máme dokonce velké pochybnosti, zda-li může taková osoba vykonávat funkci přednosty Dermatovenerologické kliniky FN KV. Buď by se měl Petr Arenberger rozhodnout pro soukromé podnikání ve zdravotnictví nebo stát v čele významné pražské kliniky.

Upozorňujeme, že při podobném zjištění souběhu soukromé farmaceutické firmy a střetu zájmů u ředitele Fakultní nemocnice v Hradci Králové, byl Roman Prymula odvolán ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem „na hodinu“. Podobný přístup očekáváme i v kauze exministra Arenbergera.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…