Svobodní za ochranu soukromého vlastnictví

05.11.2015 20:27

Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s dalšími resorty plánuje předložit novelu zákona, která umožní expresní vyvlastnění v tzv. veřejném zájmu.

Svobodní za ochranu soukromého vlastnictví
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Půjde o nový institut, který umožní vyvlastnění pozemků bez souhlasu soudu. Soud bude moct i nadále vyvlastnění přezkoumat, ale až zpětně. K novele se už přihlásil i ministr zemědělství.

Svobodní důsledně hájí soukromé vlastnictví, a proto odmítají novelu zákona o expresním vyvlastnění. Žádný zájem nesmí být nadřazen ochraně vlastnictví. Novela zákona může přinést i zcela absurdní situace: "Pokud v budoucnu soud rozhodne, že úřady postupovaly špatně a nebyly splněny podmínky vyvlastnění, už nebude co vrátit - na pozemku bude stát třeba plynovod. Spravedlnosti se občan nedomůže," zpochybňuje ústavnost zákona místopředseda Svobodných Radim Smetka.

Na každou dohodu (v tomto případě prodej majetku) jsou potřeba dvě strany, které s ní dobrovolně souhlasí. Stát podle Svobodných nesmí do dohody žádnou stranu nutit, ani jí ve svobodně uzavřené dohodě bránit.

Republikové předsednictvo Svobodných

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…