TOP 09: Finanční správa zneužívá zajišťovací příkazy k likvidaci podnikatelů

11.07.2017 12:42

TOP 09 na Facebooku k zajišťovacím příkazům

TOP 09: Finanční správa zneužívá zajišťovací příkazy k likvidaci podnikatelů
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Finanční správa zneužívá zajišťovací příkazy k likvidaci podnikatelů. Tento zcela mimořádný nástroj za poslední dva roky využila celkem 3000 x. Přitom ještě v roce 2010 jich přitom bylo vydáno jen 100.

Zajišťovací příkazy mají pouze ve výjimečných případech zajistit majetek daňových podvodníků. Za poslední tři roky pod vedením této vlády se z nich však stal běžný nástroj pro likvidaci poctivých podnikatelů. Stačí, aby si finanční správa usmyslela, že podvádí. A když se splete? Tak se splete. Nefér případů postupu daňových úředníků jsou údajně stovky.

Upozorňuje na to Nejvyšší správní soud, jehož rozsudky se finanční ředitelství neřídí. Finanční správa ale přeci není více než soud! Postižení podnikatelé se zároveň nemohou domoci spravedlnosti.

Je skandální, že v důsledku svévolného postupu finanční správy musely ukončit činnost i některé rodinné firmy, jež si v minulosti vždy plnily své daňové povinnosti. Současně musely propustit své zaměstnance, z nichž se mnohdy stali klienti úřadu práce.

Finanční správa navíc není ochotná uveřejnit metodický pokyn, podle kterého při vydávání zajišťovacích příkazů postupuje. To jen posiluje podezření, že postupuje účelově a likvidačně vůči konkrétním firmám.

Martin Plíšek bojuje za to, aby tato státní zvůle vůči nevinným podnikatelům byla co nejdříve ukončena a aby se na základě rozsudků tento přístup ihned změnil. Poslanci na jeho návrh schválili usnesení vyzývající premiéra, aby s tím ze své pozice skoncoval.

Stojíme na straně podnikatelů. Z toho #neuhneme!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.